Novi iPhone 8 natjeraće korisnike da promijene navike

Očekuje se da će novi iPhone 8 biti predstavljen u prvim nedjeljama septembra, zajedno s iPhoneom 7S i iPhoneom 7S Plus
5 komentar(a)
apple, iphone, Foto: Reuters
apple, iphone, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2017. 15:08h

Stručnjaci su uvjereni kako će Apple za samo nekoliko nedjelja predstaviti novu verziju iPhonea, a izgleda da će korisnici morati da se naviknu na još jednu veliku promjenu.

Gordon Keli, saradnik Forbsa, izjavio je kako novi telefon neće imati sigurnosni Touch ID koji se koristio još od iPhonea 5S 2013. godine, piše Mirror.

“Apple sprema gadno iznenađenje za potencijalne korisnike iPhonea 8”, napisao je Keli kada je u pitanju novi način identifikacije.

“Trenutno većina mojih izvora vjeruje kako na iPhoneu 8 neće biti Touch ID-a (što će staviti veliki pritisak na ‘Face ID’), uprkos sugestijama kako bi mogao biti skriven u začuđujuće uvećanom tasteru za uključivanje iPhonea," dodaje on.

Već dugo kruže glasine da iPhone 8 neće imati Home taster, ali Apple navodno radi na tome da intergiše čitač otiska prsta u ekran, prenosi Net.hr.

Zbog tehničkih problema, to se još neće dogoditi. Umjesto toga, novi će iPhone najverovatnije koristiti tehnologiju skeniranja oka sličnu onoj koju koristi Samsung Galaxy S8.

To znači da će korisnici otključavati telefon tako da ga stave pred oči, umjesto jednostavnim otiskom prsta, i nisu svi sigurni da je taj način bolji.

Očekuje se da će novi iPhone 8 biti predstavljen u prvim nedjeljama septembra, zajedno s iPhoneom 7S i iPhoneom 7S Plus.

Apple će razlikovati svoj najnoviji tip smartfona pomoću znatno većeg OLED ekrana, vertikalne zadnje kamere i bežičnog punjenja, tvrde glasine. Isto tako, cijena bi trebalo da bude nevjerovatno visoka.

Ranije ovoga mjeseca pojavila se vijest da će Apple predstaviti iPhone 8 zlatne boje.

Procurile su fotografije navodno došle pravo od kineskog proizvođača iPhonea, Fokskona.

Bonus video: