Dušku Kneževiću blokirali zemlju zbog duga

Poreska uprava blokirala je zemlju iznad plaže Mogren, suvlasništvo budvanske kompanije „Mogren garden“ koja se povezuje sa biznismenom Duškom Kneževićem
214 pregleda 11 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2018. 06:31h

Poreska uprava blokirala je zemlju iznad plaže Mogren, suvlasništvo budvanske kompanije „Mogren garden“ koja se povezuje sa biznismenom Duškom Kneževićem zbog poreskog duga od 14 hiljada eura.

„Hipoteka u iznosu 14.260 eura, porez na dohodak fizičkih lica i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u korist Crne Gore, susvojina „Mogren garden“ Budva se vrši na osnovu rješenja o obezbjeđenju poreskog potraživanja Ministarstva finansija, Poreska uprava, poslovna jedinica Budva“, piše u katastarskoj evidenciji.

HipOteka je upisana 22. oktobra, kada je blokirana parcela iznad same plaže Mogren, kao i dio koji se nalazi u podnožju brda Spas.

Upisivanje hipoteke omogućeno je zakonom poreskoj administraciji, kako bi se država, odnosno lokalne samouprave osigurale da mogu prodajom naplatiti potraživanja na ime poreza na nepokretnost.

Budvansku firmu “Mogren garden” osnovala je firma „Attika land“ koja je suvlansik parrcela koje su blokirane.

Na objema parcela postoje i hipoteke Opštine Budva upisiivane unazad nekoliko godina na ime poreskog dugovanja koje premašuju 230 hiljada eura.

Na parceli na samom rtu, pored hotelskog kompleksa Avala, iznad šetališne staze ka plaži Mogren na kojoj je “Mogren garden” suvlasnik, prije Poreske uprave prva je hipoteku upisala Opština Budva, prošle godine početkom juna, na ime poreskog duga od 7.400, a 2015. zbog poreskog duga od 65 hiljade eura.

Na zemljišnom kompleksu u podnožuju Spas,a gdje je Poreska uprava takođe u dijelu gdje je suvlasnik “Mogren garden”, upisala hipoteku, takođe je blokadu prije nje stavila Opština Budva i to prošle godine na ime poreskog duga od 33.374 eura, a prije tri godine zbog poreksog duga od 163.942 eura.

Na ovim lokalitetima planirana je izgradnja turističkog naselja „Mogren garden“ ukupne površine do 30.000 kvadrata izgrađenog prostora, kao i luksuznog rezidencijalnog kompleksa „Mogren hill“.

Podgorička firma “Attika land“, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata osnivač je budvanskih kompanija „Mogren hill“ i „Mogren garden“, upravo kako nose i nazivi investicionih projekta Atlas grupe.

Attiku je po posjlednjem izvodu CRPS osnovala podgorička firma Ridley park. Kao osnivači firme Ridley Park DOO navodi se of-šor kompanija sa Britanskih Djevičanskih Ostrva Newcom Worldwide limited i ofšor firma Cosmos ltd sa Antila (Anguilla) koja se kao akcionar godinama pojavljivala u više kompanija iz potfelja Atlas Mont fonda.

Bonus video: