Stijepović ipak platio rezultate za ponos?

Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja u vrijeme predizborne kampanje zabranjeno je reklamiranje
270 pregleda 2 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Privatna arhiva
Slavoljub Stijepović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.05.2018. 13:28h

Glavni grad je u aprilu za javno oglašavanje u Dnevnim novinama potrošio 4.961 euro, pokazuju izvodi iz analitičkih kartica potrošačkih jedinica.

Iz Glavnog grada su nedavno „Vijestima” saopštili da nijesu platili reklamiranje postignuća gradske uprave, kojom rukovodi Slavoljub Stijepović (DPS), objavljeno u izdanju tog medija za 14. i 15. april.

Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja u vrijeme predizborne kampanje zabranjeno je reklamiranje.

Izbori u glavnom gradu i nekoliko opština u Crnoj Gori raspisani su 17. marta, a sporni dodatak je izašao u izdanju za 14. i 15. april.

Iz izvoda analitičkih kartica vidi se da je Dnevnim novinama trećeg aprila za usluge objavljivanja odluka, nacrta, oglasa i akata Glavni grad uplatio 1.694 eura, jedanaestog 847, a 19. aprila 2.420 eura.

Pomenutim zakonom je precizirano da je državnim organima i organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama zabranjeno vođenje medijskih i javnih kampanja u ime ili za potrebe političkih subjekata od dana raspisivanja do dana održavanja izbora.

Iz uprave Glavnog grada tvrde da nijesu platili dodatak u Dnevnim novinama, u kome se na 16 strana nabrajaju projekti, koji su iz različitih izvora finansiranja izgrađeni tokom prethodne tri i po godine mandata aktuelnog gradonačelnika.

Iz Glavnog grada tvrde da nijesu prekršili član 27 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Članom pomenutog Zakona precizirano je da je “zabranjeno plaćeno reklamiranje u Crnoj Gori državnih organa i organa lokalne samouprave, javnih preduzeća, javnih ustanova i državnih fondova, koje na bilo koji način može favorizovati političke subjekte ili njihove predstavnike u toku izborne kampanje”.

“Evidentno je da nije prekršen navedeni član Zakona, jer se ne radi o plaćenom reklamiranju, kako to eksplicitno navodi pomenuti član”, odgovoreno je ranije “Vijestima” iz Glavnog grada.

Iz Grada, kojim rukovode predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD), navode da dodatak, koji je objavljen, ne favorizuje bilo koje političke subjekte ili njihove predstavnike.

Bonus video: