Policija u Podgorici i Cetinju zaplijenila oružije i opojne droge

319 pregleda 5 komentar(a)
pištolj, Foto: Uprava policije
pištolj, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 31.10.2018. 14:01h

Podgorička policija je kontolom M.B. (22), N.V. (19), M.M. (31), E.Ć. (19) i J.K. (19), pronašla i oduzela 10 pvc pakovanja sa, kako se sumnja, sadržajem marihuana, dva pakovanja sa sadržajem kokaina, tzv. džoint i tablete koje se nalaze na listi opijata.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se E.Ć. i J.K. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv M.B, N.V. i M.M. policijski službenici su podnijeli prekršajne prijave u redovnom postupku zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju policije.

Policija je 30. oktobra kontrolisala Veselina Jaćimovića (51) u ugostiteljskom objektu „Srpska lista“.

"Kontrolom ovog lica podgorička policija je za njegovim pojasom pronašla pištolj u ilegalnom posjedu marke „Bereta gardche“ kalibra 7,65 mm, sa šest metaka u okviru. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se V.J. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nadalje, službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja i opojnih droga, u sadejstvu sa službenicima Intervente jedinice CB Podgorica, izvršili raciju u ugostiteljskom objektu „New York” u Cetinju. Tom prilikom je pronađen odbačeni zamotuljak sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain. Službenici OB Cetinje su vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica u Cetinju, kojom prilikom su kontrolisali 31 lice i sankcionisali pet bezbjednosno interesantnih lica", zaključuje se.

Bonus video: