Devetogodišnjak želi posao u NASA: Evo šta su mu odgovorili

"Moja sestra kaže da sam ja vanzemaljac", piše u dječakovom rukom pisanom pismu od 3. avgusta
0 komentar(a)
NASA
NASA
Ažurirano: 07.08.2017. 15:04h

Devetogodišnji Džek Dejvis iz Nju Džersija, koji sebe naziva "čuvarem galaksije", nada se da će svom CV-ju dodati i stvarnu titulu oficira za planetarnu zaštitu u NASA.

U prijavi za posao koju NASA objavila na sajtu, Džek priznaje da je veoma mlad, ali da će mu tako biti lakše da nauči da razmišlja kao vanzemaljac, kao i da je gledao sve filmove o svemiru i vanzemaljcima koje je mogao, a veoma je dobar u video igrama.

"Moja sestra kaže da sam ja vanzemaljac", piše u dječakovom rukom pisanom pismu od 3. avgusta.

Direktor odsjeka NASA za planetarne nauke Džejms Grin je odgovorio Džeku i ohrabrio da uči da bi se jednog dana pridružio toj agenciji.

"Uvijek smo u potrazi za pametnim budućim naučnicima i inženjerima", napisao je Grin i dodao da se posao planetarnog zaštitnika svodi na zaštitu drugih planeta i mjeseca od kontaminacije "zemaljskim bacilima" dok NASA istražuje Sunčev sistem.

On je napisao da "u NASA vole da uče djecu o svemiru i inspirišu ih da postanu sljedeća generacija istraživača".

Direktor odsjeka za planetarna istraživanja Džonatan Rol je dječaka pozvao telefonom i zahvalio mu na interesovanju.

NASA je navela da posao nije u skladu sa uzbudljivom titulom, ali da je važno spriječiti kontaminaciju Zemlje i drugih planeta mikrobima. Pozicija oficira za planetarnu zaštitu postoji od šezdesetih godina.

Bonus video: