Bar: Završeni "Susreti pod Starom maslinom"

Ovogodišnjem festivalskom laureatu, uglednom crnogorskom poeti Miroslavu Jovanoviću Timotijevu, festivalska lenta je uručena u Dvorcu kralja Nikole u ponedjeljak veče
285 pregleda 0 komentar(a)
Susreti pod barskom maslinom, Foto: Radomir Petrić
Susreti pod barskom maslinom, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.11.2018. 12:04h

Podjelom nagrada najboljim autorima na dječijim konkursima i promocijom knjige “Marija i slavuj – putovanje po mjesečini”, u Dvorcu kralja Nikole okončan je dvodnevni 32. festival dječijeg i stvaralaštva zad jecu “Susreti pod Starom maslinom”.

Na likovnom dječijem konkursu “San i java Stare masline”prve tri nagrade dobili su Andrea Vojvodić, VIII razred OŠ „Oktoih“ iz Podgorice, Arkida Liaga, IV razred OŠ „Don Bosco“ iz Tirane i Arsenije Sekulić iz VII razreda OŠ „Vuko Jovović“iz Danilovgrada. Nagrade je dodijelio žiri u sastavu: mr Seida Belegović, akademski grafičar, Muharem Muratović, akademski slikari i Milijana Istijanović, akademski vajar.

Na istoimenom međunarodnom literarnom dječijem konkursu prvu nagraduje osvojila Rijada Kos iz IX razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bistrice kod Bijelog Polja, drugu Anja Pejčić iz VI razreda OŠ „Isa Bajić“ iz Kule u Srbiji, a treću dijele Nađa Jovanović iz VI razreda podgoričke OŠ „Vuk Karadžić“ i Pavle Soraić iz VIII razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže u Srbiji. U žiriju koji je dodijelio nagrade bilisu profesorica književnosti Maja Simović, književnik i publicista Željko Milović i Mila Čordašević, upravnica Narodne biblioteke i čitaonice “Ivo Vučković”.

Ovogodišnjem festivalskom laureatu, uglednom crnogorskom poeti Miroslavu Jovanoviću Timotijevu, festivalska lenta je uručena u Dvorcu kralja Nikole u ponedjeljak veče.

O knjizi za djecu “Marija i slavuj – putovanje po mjesečini” Angele J. Kecojević, koja živi i radi u Oksfordu u Engleskoj, govorili su profesorica književnosti Maja Simović, književni kritičar mr Goran Radojičić i Đorđije Kotri, predsjednik UO Fondacije "Marija Kotri“.Odlomke iz knjige čitale su učenice VI razreda OŠ“ Blažo Jokov Orlandić“ : Anja Milić, Ksenija Dabović, Ivana Zeković, Maša Đurović i Teodora Jovanović.

Završni program festivala čiji je organizator JP Kulturni centar Bar, bio je li Domu kulture - "Druženje sa Peđolinom i đecom finom“ .

Bonus video: