Kotorskom sudu vraćeni spisi predmeta o Carskom selu

Postupak prinudne naplate Opština je pokrenula još krajem oktobra 2016. kada je javni izvršitelj donio rješenje, a kao garancija da će dug biti naplaćen upisan je teret - zabilježba rješenja o izvršenju na zemljišnu parcelu od 3.800 kvadrata u Reževićima, koja je uknjižena na Zorana Bećirovića
231 pregleda 1 komentar(a)
Carsko selo, Foto: Vuk Lajović
Carsko selo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.05.2018. 17:26h

Specijalno tužilaštvo vratilo je kotorskom Osnovnom sudu spise predmeta o Carskom selu, koji bi trebalo ponovo da odluči da li će prihvatiti zahtjev Opštine Budva da se prinudno naplati pola miliona eura duga pokojnog Dragana Bećirovića.

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović tražio je ranije od specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se spisi vrate sudu na odlučivanje, kako slučaj ne bi zastario, a budvanska opština bila oštećena.

Opština je krajem oktobra 2016. godine preko javnog izvršitelja pokrenula prinudnu naplatu 576.000 eura, koje je ostao dužan pokojni Dragan, tražeći da se dugovanje naplati od njegovog brata Zorana Bećirovića.

Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković je prije mjesec spise predmeta proslijedio Specijalnom tužilaštvu, nakon što je Zoran Bećirović podnio krivičnu prijavu protiv advokata Opštine Budva i sudije.

Sudsko poravnanje je zaključeno 2006, a potpisao ga je tadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača, kojim je Bećiroviću ustupljeno 6.000 kvadrata opštinske zemlje na brdu Česminovo iznad Svetog Stefana, na kome je kasnije nikao luksuzni rezidencijalni kompleks vila ”Carsko selo”.

Kvadrat zemlje Uprava za nekretnine procijenila je tada stotinu eura, a Bećirović se obavezao da u protivrijednosti zemlje, izvrši komunalno opremanje - izgradnju puta, trafostanice… u mjestu Tudorovići.

Postupak prinudne naplate Opština je pokrenula još krajem oktobra 2016. kada je javni izvršitelj donio rješenje, a kao garancija da će dug biti naplaćen upisan je teret - zabilježba rješenja o izvršenju na zemljišnu parcelu od 3.800 kvadrata u Reževićima, koja je uknjižena na Zorana Bećirovića.

Bonus video: