Vojvodić: Najveća gledanost Gradske bila u avgustu prošle godine

Član Savjeta Aleksandar Đurišić kazao je na da sistematizacijom ne treba da budu obuhvaćeni šef voznog parka i stilista

8840 pregleda 10 komentar(a)
Sa SJEDNICE, Foto: Nikola Saveljić
Sa SJEDNICE, Foto: Nikola Saveljić
Ažurirano: 28.03.2024. 18:31h

Članovi Savjeta RTV "Podgorica" (Gradska TV) jednoglasno su na današnjoj sjednici usvojili predlog radne grupe za sistematizaciju, kao i finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Ovoj sjednici prisustvovali su bivši v.d. direktora Gradske TV Rade Vojvodić i Adrijana Popović.

Članovi su na prošloj sjednici raspravljali o Pravilniku o sistematizaciji, ali nije usvojen, već je vraćen na doradu.

Izvršni direktor Gradske TV Vladimir Otašević tada je saopštio da se Aktom o sistematizaciji ukida mjesto urednika i zamjenika informativnog programa. On je kazao da je sistematizovana nova pozicija i to koordinator deska.

"Radi se o operativnom mjestu. U RTV Podgorica je na neodređeno angažovano 89 zaposlenih. Broj radnih mjesta novom sistematizacijom uvećan je na 53. Rukovodilac sektora produkcije informisao nas je o problematici u radu. Očekuje se povećanje broja studijskih emisija. Poslove vezane za scenografiju obavljao je dosadašnji kadar kojima je to bilo dodatno zaduženje bez novčane nadoknade...", objasnio je tada Otašević.

Mnoge članove Savjeta je zabrinulo koliko će koštati sistematizacija, a više puta su upozorili da je nejasna svrha savjetnika direktora.

Član Savjeta Aleksandar Đurišić kazao je na današnjoj sjednici da sistematizacijom ne treba da budu obuhvaćeni šef voznog parka i stilista.

"Smatram da treba ograničiti sistematizaciju na ukupan broj od 80 do 90 izvršilaca i, eventualno, pojačati ovlašćenja nekim od rukovodećih ljudi, samim tim i odgovornost", kazao je Đurišić.

Vojvodić: Ove godine projektovano 1.450.000 eura bruto za plate

Vojvodić je na današnjoj sjednici kazao da je ove godine 1.450.000 eura bruto projektovano za plate. Kazao je da je najveća gledanost bila u avgustu prošle godine kada je šer bio pet. Istakao je da emisija "Aritmija" bila veoma gledana na više društvenih mreža, naročito na platformi Jutjub.

"Prije ljeta sam makao kolumniste. Kad program nešto traži, on to samo traži, a imaš određena sredstva... Tražio sam 2.150.000 eura budžeta za ovu godinu. Ja tvrdim da ispod dva miliona ne može", kazao je Vojvodić.

Predsjednica Savjeta RTV "Podgorica" Vesna Radulović kazala je da bi radna grupa nastala sa ciljem pravilne izrade "teksta sistematizacije".

Džudović: Tu smo da vidimo krajnji rezultat radne grupe

Đurišić je kazao da radna grupa treba da bude uža i konkretnija. Kazao je i da Gradsku TV treba ugasiti ukoliko u narednom periodu ne postigne zapaženije rezultate. Radulović se nadovezala i objasnila da to ne bi trebalo da bude cilj, već da se teži ka unapređenju te televizije.

Otašević je kazao da je dostavio spisak ljudi koji bi trebalo da budu obuhvaćeni sistematizacijom. Spisak, između ostalog, obuhvata direktora, predstavnike sektora produkcije, finansija, sindikat, dva pravnika...

Džudović je kazala da je sistematizacija diskreciono pravo poslodavca.

"Mislim da članovima Savjeta nije mjesto u radnoj grupi. Mi nemamo ovlašćenja da radimo. Mi smo tu da vidimo krajnji rezultat", rekla je ona.

Bonus video: