Kovačeviću uručena nagrada "Gradonačelnik – prijatelj Roma 2024"

"Opština Nikšić je ponosna na ovo značajno priznanje koje je dokaz da Crna Gora usvaja sve one standarde koji joj pomažu da ubrza svoj put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji"

2646 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predsjedniku opštine Nikšić, Marku Kovačeviću, u Briselu je uručena nagrada "Gradonačelnik – prijatelj Roma 2024" na Zapadnom Balkanu i u Turskoj.

"Čast mi je da sam dobitnik nagrade koja se već četvrti put dodjeljuje. Hvala Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu za romsko civilno društvo na ovom značajnom priznanju kojim se vrednuje ne samo moj trud, nego i veliki trud svih kolega u Opštini Nikšić uložen u stvaranje što boljih uslova za život pripadnika Romske zajednice u našem gradu", napisao je Kovačević na Fejsbuk profilu.

Kako je naglasio, biti najbolji gradonačelnik - prijatelj Roma je čast, ali i dodatna obaveza da još snažnije rade na njihovoj inkluziji i poboljšanju uslova u kojima žive.

"Opština Nikšić je ponosna na ovo značajno priznanje koje je dokaz da Crna Gora usvaja sve one standarde koji joj pomažu da ubrza svoj put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji“, napisao je Kovačević.

Dodjela nagrade je organizovana u okviru Romske nedjelje, a u sklopu projekta "Romkinje – moć promjene na Zapadnom Balkanu i u Turskoj", koji je finansiran od strane Evropske unije.

Bonus video: