Podgoričani ocjenjuju saobraćaj

Stanovnici Podgorice imaju mogućnost da elektronsku anketu popune u narednih desetak dana, nakon čega će u NVO „Biciklo.me“ obraditi i analizirati prikupljene podatke
107 pregleda 0 komentar(a)
bicikl Podgorica, Foto: Luka Zeković
bicikl Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.04.2018. 16:18h

Rezultate ankete o stanju u saobraćaju u Podgorici, Nevladina organizacija “Biciklo.me” će, nakon objavljivanja koristiti za predlaganje rješenja za poboljšanje saobraćaja.

Stanovnici Podgorice imaju mogućnost da elektronsku anketu popune u narednih desetak dana, nakon čega će u NVO „Biciklo.me“ obraditi i analizirati prikupljene podatke.

Sonja Dragović, iz NVO „Biciklo.me“, saopštila je da je anketa sastavni dio istraživanja u okviru projekta „Bolji saobraćaj, bolji grad“. Dragović ističe da je u svega par dana, od objavljivanja ankete, zavladalo veliko interesovanje, te da su do sada brojni građani odgovorili na pitanja.

„Imaćemo veliki uzorak i veoma smo zadovoljni interesovanjem građana... Izašli smo iz našeg biciklističkog kružića i uključili pitanja koja se tiču saobraćaja uopšte u glavnom gradu, te su anketirani i pojedinci koji nisu biciklisti“, kazala je Dragovićeva.

Navedeno, ocjenjuje Dragovićeva, ukazuje da građani smatraju da se radi o značajnoj temi i da im je stalo do toga da se stanje u saobraćaju popravi.

U okviru ankete građani glavnog grada mogu iznijeti ocjenu stanja u saobraćaju, kazati koje su njihove potrebe, kao i predložiti rješenja za unapređenje.

Upitnik je anoniman i za popunjavanje je potrebno nekoliko minuta.

Građani u anketi treba da odgovore na pitanja o svojim navikama u saobraćaju, prevoznim sredstvima koja najčešće koriste, kakva je saobraćajna infrastruktura i javni prevoz.

Anketu možete pogledati na ovom linku

Bonus video: