Barski Vodovod prijeti tužbom CEDIS-u jer grad ostaje bez vode

Vode nestaje jer pumpe ostaju bez napajanja, tvrdi direktor Vodovoda Zoran Pajović
185 pregleda 1 komentar(a)
grad Bar, Foto: Shutterstock
grad Bar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.06.2018. 17:27h

Direktor barskog “Vodovoda” Zoran Pajović najavio je mogućnost pokretanja sudskog spora protiv CEDIS-a, zbog toga što pojedina naselja ostaju bez vode.

On tvrdi da su povremeni prekidi u vodosnabdijevanju centra grada i prigradskih naselja Ilino, Ahmetov Brijeg, Bjeliši i Polje posljednjih nekoliko dana bili isključivo zbog prekida u napajanju električnom energijom pumpnih postrojenja u

Orahovom polju, iz kojeg se u ovom periodu u vodovodni sistem Bara doprema 130 sekundnih litara vode.

“Zato ćemo biti prinuđeni da, ako se ova praksa nastavi, protiv CEDIS-a pokrenemo sudski spor za naknadu štete za svaki prekid u napajanju električnom energijom pumpnih postrojenja u Orahovom polju”.

Pojasnio je da su se samo u ponedjeljak dogodila četiri prekida u napajanju električnom energijom koja su imala za posljedicu višesatne probleme u vodosnabdijevanju.

“Prilikom svakog prekida u napajanju pumpnih postrojenja potrebna su tri do četiri sata za ponovno uspostavljanje režima urednog vodosnabdijevanja. ‘Vodovod i kanalizacija’ je u pripremi ove turističke sezone obezbijedio dovoljne količine vode iz lokalnih izvorišta i iz sistema Regionalnog vodovoda za uredno i stabilno vodosnabdijevanje svih potrošača”.R. P.

Bonus video: