"Za stambena pitanja zaposlenih u đačkim i studentskim domovima 70. 000 eura godišnje"

Resorni ministar Damir Šehović i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaluđerović potpisali su danas u Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima u Crnoj Gori
71 pregleda 0 komentar(a)
Marko Kaluđerović, Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Marko Kaluđerović, Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 07.11.2018. 12:46h

Ministarstvo prosvjete izdvojiće ove i naredne dvije godine po 70 hiljada eura iz budžeta za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata.

Resorni ministar Damir Šehović i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaluđerović potpisali su danas u Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, potpisnici sporazuma ocijenili su da se prvi put na sistemski način pristupa stambenom pitanju zaposlenih u đačkim i studentskim domovima.

Šehović je naglasio da je potpisivanje još jedan u nizu koraka koje je Ministarstvo preduzelo kako bi zaposlenima u prosvjeti obezbijedilio bolje uslove života.

On je rekao da je uvjeren da će izdvojeni novac biti od značaja zaposlenima, i da će Ministarstvo nastojati da taj iznos uvećava u narednim godinama.

Šehović je podsjetio na odluku Vlade da od prošle do naredne godine izdvoji 1,8 miliona eura za stambene potrebe zaposlenih u posvjeti, što je 450 hiljada eura više nego ranije.

“To svjedoči čvrstoj opredijeljenosti Vlade da obrazovni sistem postavi kao jedan od prioriteta”, rekao je ministar.

Kaluđerović je zahvalio Ministarstvu prosvjete na posvećenosti i razumijevanju specifičnosti rada u domovima.

U đačkim i studentskim domovima u Crnoj Gori radi ukupno 231 zaposleni, od toga, u Podgorici 122, u Nikšiću 34, Kotoru 34, Cetinju 15, Beranama, 16 i Baru deset zaposlenih.

Bonus video: