U Messenger će početi da nam stižu i reklame

Fejsbuk je novine prvo testirao na Tajlandu i u Australiji, a podaci koje su prikupili očito su bili dovoljno dobri da krenu u globalno lansiranje nove opcije
0 komentar(a)
Messenger, Foto: Shutterstock
Messenger, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.07.2017. 15:46h

U stalnoj potrazi za novim izvorima prihoda, Fejsbuk je odlučio da će nam uskoro početi prikazivati reklame i u Messengeru, njihovoj glavnoj platformi za slanje poruka.

Ovo su prvo testirali na Tajlandu i u Australiji, a podaci koje su prikupili očito su bili dovoljno dobri da krenu u globalno lansiranje nove opcije.

Kako prenosi Verge, početna stranica na kojoj ste sada vidjeli popis ljudi s kojima ste posljednje razgovarali, biće razlomljena oglasima za firme s kojima su korisnici već bili u interakciji. Takve bi oglase trebalo da vidimo do kraja godine.

Sten Čudnovski iz Fejsbuka kaže da oglasi nisu sve, te da istražuju i druge poslovne modele, ali da će se sve naslanjati na oglašavanje, na ovaj ili onaj način.

Kaže i da će s ovim početi sporo. U svemu planiraju da se vode podacima i informacijama od korisnika te da je teško predvidjeti kad će ih prosječni korisnici vidjeti.

Bonus video: