“Kupio sam 16,7 grama heroina za ličnu upotrebu”

Danas presuda Berancu zbog posjedovanja heroina i tableta “buprenofril”
72 pregleda 0 komentar(a)
Radoš Anđić, Foto: Jadranka Ćetković
Radoš Anđić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.06.2018. 05:33h

Presuda Berancu Radošu Anđiću (30) zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u bjelopoljskom Višem sudu biće izrečena danas.

Anđić je kazao da 16, 7 grama heroina, koji je pronađen kod njega nije bio namijenjen prodaji već je koristio za lične potrebe.

“Drogu sam kupio u Beogradu za lične potrebe. Od zavisnosti sam se liječio i dva mjeseca bio na metadonima”, kazao je Anđić, dodajući da je od kako je u zatvoru “čist”.

Objašnjavajući odakle mu vaga pronađena u kući prilikom pretresa, Anđić je prvo kazao da je ‘to supruga koristila za mjerenje hrane za dijete’, a potom da je ‘kupio da mjeri drogu da ga ne bi prevarili’.

Nakog pregleda optuženog, neuropsihijatrica Gordana Konatar ocijenila je juče da Anđić, gledano sa medicinskog aspekta, trenutno nije zavisnik.

Državni tužilac Hasan Lukač kazao je u završnim riječima da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je Anđić počinio krivično djelo opisano optužnicom, dok je njegova braniteljica advokatica Elzana Dizdarević istakla da nema dokaza da je to uradio.

Prema optužnici, Anđić je 11. aprila prošle godine u svom vozilu marke “audi 6” iz Srbije u Crnu Goru, preko graničnog prelaza Dračenovac, radi prodaje unio neutvrđenu količinu heroina i dvije tablete opojne droge “buprenofril”. Beranska policija je 12. aprila, prilikom pretresa porodične kuće pronašla i 16,719 grama heroina upakovanog u tri ručna zamotuljka, kao i ručnu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Bonus video: