Uređenje zelenih površina u Novom

Kaliope, begonije, lavanda, vinke, gazanije zašarenile su skverove na više lokacija u centru grada, Igalu, Meljinama, na Savini, Toploj, u Baošićima, a sadnja sezonskog cvijeća se nastavlja i na drugim lokacijama u Herceg Novom
193 pregleda 2 komentar(a)
cvijeće herceg novi, Foto: Opština Herceg Novi
cvijeće herceg novi, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 07.06.2018. 13:40h

„Komunalno stambeno“ preduzeće u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi koja je donirala sadnice ozelenjava površine u gradu i na rivijeri. Danas su radnici Sektora za održavanje zelenila angažovani u parku Boke, gdje sade novo i uređuju postojeće rastinje.

Nove sadnice će od danas krase i ulaz u pješačku zonu u centru grada, gdje su postavljene dodatne arle. Nedavno su na ovom potezu Njegoševe ulice u visećim žardinjerama zasađene kaliope .

Kaliope, begonije, lavanda, vinke, gazanije zašarenile su skverove na više lokacija u centru grada, Igalu, Meljinama, na Savini, Toploj, u Baošićima, a sadnja sezonskog cvijeća se nastavlja i na drugim lokacijama u Herceg Novom.

Tokom protekle dvije nedelje su u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost zasađene i magnolije i mimoze na proširenom dijelu Šetališta Pet Danica u Igalu, od „Galeba“ do „Mimoze“. Takođe, zasađene su nove sadnice u Omladinskom parku koje je donirala nastavnica Sandra Matijašević.

„Komunalno stambeno“ u okviru svojih svakodnevnih aktivnosti intenzivno radi i na košenju zelenih površina, stambenih i prigradskih naselja. Shodno dogovoru sa rukodstvom opštine ovo preduzeće redovno kosi i dio magistralnog pojasa od Meljina do graničnog prelaza Debeli brijeg, a preostali dio kosi „Čistoća“, saopšteno je iz lokalne uprave.

Galerija

Bonus video: