Nurković otvorio pasarelu u Sutomoru

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić naglasio je da je ovo objekat koji će doprinijeti bezbjednosti turista i mještana prilikom prelaska magistrale i smanjiti gužve u sezonskim “špicevima” kada se vraćaju sa plaže
257 pregleda 6 komentar(a)
Sutomore pasarela, Foto: Radomir Petrić
Sutomore pasarela, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.07.2018. 14:34h

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković danas je zvanično pustio u upotrebu pješačku pasarelu u Sutomoru. Ministar je iskazao zadovoljstvo što je saobračaj na ovoj sezonski veoma frekventnoj dionici Jadranske magistrale postao mnogo bezbjedniji za pješake i apelovao na građane i turiste da se ponašaju odgovorno, koriste pasarelu “i izbjegnu tragediju kao u Podgorici na lokaciji gdje pasarela postoji, a pješak je nije koristio”.

"Takođe izražavam zadovoljstvo što više neće biti zastoja na ovom dijelu magistrale jer su proteklih godina pješaci ljeti u jeku sezone na ovoj dionici sa nekoliko pješačkih prelaza pravili nepregledne kolone automobila. Nadam se da će se i ubuduće zajedničkim akcijama resornog ministarstva, opštine i društveno odgovornih firmi izgraditi još jedna pasarela u Sutomoru", poručio je ministar Nurković.

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić naglasio je da je ovo objekat koji će doprinijeti bezbjednosti turista i mještana prilikom prelaska magistrale i smanjiti gužve u sezonskim “špicevima” kada se vraćaju sa plaže. On je kazao da će planirani pothodnik i još jedna pasarela kod marketa “Voli” u Sutomoru ublažiti problem saobraćajne gužve.

Bonus video: