U Igalu sade mimozu

“Igalo u strogom centru dobiti 30-ak stabala mimoze, što je samo početni korak kako bi našem gradu vratili status grada mimoze koji je nekada imao", kazao je Boro Lučić director Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog
82 pregleda 0 komentar(a)
Igalo, Foto: Slavica Kosić
Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.05.2018. 13:42h

Uz rekonstruisani trotoar od bivšeg hotela Tamaris do zgrade Zevsa u Igalu i na Šetalištu biće posađeno 19 sadnica mimoze.

Sadnja će se obaviti u sklopu akcije koju sadnje novih sadnica žutog cvijeća realizuju Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

“Igalo u strogom centru dobiti 30-ak stabala mimoze, što je samo početni korak kako bi našem gradu vratili status grada mimoze koji je nekada imao", kazao je Boro Lučić director Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog. On je kazao da će narednih dana u ovom dijelu grada biti posađeni čempresi i magnolije.

Lokalna uprava je početkom godine pokrenula akciju besplatne podjele sadnica mimoze, jer je je posljednjih godina fond mimoze na hercegnovskoj rivijeri desetkovan. Sve je manje plantaža u privatnom vlasništvu, dok se na javnim površinama mimoza gotovo ne može ni vidjeti. U izradi katastra zelenila opštine, završeno je snimanje i klasifikacija drveća, zelenih javnih površina užeg centra grada i Igala. Na tom području nije bilo nijedne mimoze.

Za protekla četiri protekla mjeseca 60 sugrađana prijavilo i tražilo besplatnu sadnicu mimoze, a akcija i dalje traje.

Bonus video: