Suđenje u Višem sudu: Pregledali listinge

Suđenje se nastavlja sjutra u devet časova
149 pregleda 0 komentar(a)
državni udar, Foto: Printscreen
državni udar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 21.11.2018. 12:33h

13:33 Suđenje je prekinuto i nastavlja se sjutra u devet časova.

13:06 I dalje traje pregled listinga komunikacija.

12:33 Suđenje je nastavljeno. Nastavlja se pregled listinga.

12:11 Advokat Krpović tražio je pauzu jer se njegova branjenica Branka Milić ne osjeća dobro. Suđenje se nastavlja u 12.30 časova

12:08 I dalje se pregledaju listinzi komunikacija.

11:16 Pregledaju se listinzi komunikacija optuženog Eduarda Šišmakova i svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

11:10 Pregledaju se listinzi komunikacija optuženog Eduarda Šišmakova i osuđenog Mirka Velimirovića.

10:47 Sutkinja Suzana Mugoša odbila je pregled tužioca da se Branka Milić konzilijarno pregleda.

"Posebno imajući činjenicu da se nalazi na slobodi i da je započela liječenje u privatnoj ustanovi. Odbija se predlog advokata Krpovića da se optuženoj omogući bolovanje jert to nije u nadležnosti suda", rekla je Mugoša.

10:40 Doktor Šoć dao je mišljenje da pregledom ustanovljava da na koži Branke Milić postoje kožne promjene staračkog porijekla koje su u izuzetno velikom broju po tijelu.

"Promjene ispod obje dojke i između obje dojke po mom mišljenu zaslužuju specijalistički pregled kožnog ljekara. Te promjene koje su viđenje pregledom danas su proširene i terapija koja je data, po mom mišljenju nije dala pozitivan efekat. Na osnovu predočenih medicinskih dokumenta i neposrednog pregleda Branka Milić može prisustvovati sudskom procesu i da može biti aktivni učesnik sudskog procesa. Naravno, smatram da se pregledom specijaliste za kožne bolesti mora uspostaviti dijagnoza ispod dojki i između obje dojke", rekao je Šoć.

10:10 Sud je odredio da doktor Šoć pregleda optuženu Milić. Data je pauza, suđenje se nasatavlja u 10.30 časova.

10:00 Data je pauza od 10 minuta.

9:43 Specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da optužena Branka Milić treba da se uputi na konzilijum i utvrdi njeno zdravstveno stanje.

"Država će to platiti", rekao je Katnić.

9:30 Doktor Šoć je rekao da u medicinskom dokumentu nije navedena nijedna druga zdravstvena tegoba, a i terapija koja je data pokazuju da je ljekar konstatovao samo kožne promjene.

"Nema nikavih indikacija da je stanje Branke Milić ugroženo bilo kakvom drugom bolešću", rekao je Šoć.

9:28 Optužena Milić tražila je da je Šoć pregleda.

9:24 Advokat Miroje Jovanović tražio je da mu se objasne neželjena dejstva ljekova koje koristi Milić.

"I sirup i tablete nijesu terapija i ne mogu izazvati sedaciju jakog stepena već su ljekovi koji mogu izazvati umirenja blagog stepena. Neće doći do neuroloških smetnji, a pacijent sa datom terapijom može biti smiren i može se smanjiti osjećaj svraba", rekao je Šoć.

9:19 Doktor Miodrag Šoć je rekao da je na osnovu medicinske dokumentacije Branka Milić može prisustvovati uiučestvovati u sudskom procesu.

9:09 Advokat Jugoslav Krpović dostavio je sudu podnesak da njegova branjenica Branka Milić zbog zdravstvenog stanja možda neće biti u stanju da prisustvuje pretresima. Takođe je tražio da se odlože ročišta zakazana za 22. i 23. novembar,

U podgoričkom Višem sudu u devet časova biće nastavljeno suđenja u slučaju "državni udar".

Prethodno ročište odloženo je, jer glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović nijesu bili u mogućnosti da pristupe glavnom pretresu, zbog neodložnih obaveza, o čemu su obavijestili sud.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: