Vjerenici udareni na starom pješačkom: Adrović određen pritvor do 30 dana

Nesreća se dogodila kada su mladić i djevojka, vraćajući se sa posla iz hotela "Ibero star Belvi", pokušali da pređu bulevar kod marketa "Boka", a iz pravca Budve ih je udario automobil
297 pregleda 53 komentar(a)
ženski zatvor, Foto: Boris Pejović
ženski zatvor, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.07.2018. 11:42h

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićevič odredio je pritvor do 30 dana Budvanki Emini Adrović (23) koja je juče ujutro automobilom na bečićkom bulevaru usmrtila Miloša Vukomanovića (25), dok je Snežana Rudinac (24) zadobila teške povrede opasne po život.

Pavićević je potvrdio "Vjestima" da je u prisustvu branioca saslušao Adrovićevu te da je prihvatrio predlog tužilaštva i odredio pritvor.

Adrović je upućena u spuški Istražni zatvor.

"Vijestima" je potvrđena da je Rudinac i dalje u kritičnom stanju.

Nesreća se dogodila kada su mladić i djevojka, vraćajući se sa posla iz hotela "Ibero star Belvi", pokušali da pređu bulevar kod marketa "Boka", a iz pravca Budve ih je udario automobil.

Kobne noći bili su u radnim uniformama hotelske kompanije. Vukomanović, porijeklom iz Zvečana, preminuo je na licu mjesta, dok je Rudinac hitno transportovana sa teškim povredma glave i trupa u risansku bolnicu gdje je smještena na odjeljenju intenzivne njege.

"Vijesti" nezvanično saznaju da su vjerenici pokušali da pređu bulevar na nekadašnjem pješačkom prelazu, koji više nije u funkciji, kako je “Vijestima” rečeno u Opštini Budva. Zbog toga tragovi zebre na bulevaru nijesu ponovo iscrtani, već je pješački prelaz dvadesetak metara dalje.

Oni su se navodno dvoumili, krenuli da pređu, pa se vratili, da bi potom pokušali da pretrče, ali ih je u tom momentu vozilo pokosilo.

Mladić i djevojka su se prije nekoliko mjeseci zaposlili kao sezonski radnici u bečićkom hotelu. Njihovi bliski prijatelji kazali su “Vijestzima” da su namjeravali su da se nakon sezone vjenčaju. Preksinoć su htjeli da nakon posla izađu u grad u provod.

Bonus video: