Herceg Novi: Ima-nema naplate parkinga

Iz Opštine je najavljen nastavak uređenja parking mjesta na kojima se parkiranje neće naplaćivati
236 pregleda 1 komentar(a)
Put partizanskih majki, OŠ "Dašo Pavičić", Foto: Google Maps
Put partizanskih majki, OŠ "Dašo Pavičić", Foto: Google Maps
Ažurirano: 22.06.2018. 08:43h

Samo dva dana nakon što je iz „Parking servisa Herceg Novi“ saopšteno da će dio sredstava od naplate parkinga kod osnovne škole Dašo Pavičić biti uplaćen toj obrazovnoj ustanovi, danas je stiglo obavještenje da naplate parkinga neće uopšte biti.

“Neće biti naplate parkinga oko osnovne škole „Dašo Pavičić“ na Toploj sve dok ova ulica ne bude rekonstruisana”, odluka je rukovodstva Opštine Herecg Novi.

“Parkin mjesta će ostati ucrtana radi održavanja saobraćajnog reda, što će biti predmet redovne kontrole i svi koji se budu parkirali mimo za to naznačenih pozicija biće sankcionisanim", navedeno je iz lokalne uprave.

Odlučeno je i da neće biti naplate parkiranja ni na novoiscrtanim mjestima u dijelu ulice Orjenski bataljon, od raskrsnice sa Ulicom Sava Bajkovića do stomatološke ordinacije Veselinović.

Iz Opštine je najavljen nastavak uređenja parking mjesta na kojima se parkiranje neće naplaćivati. Među prioritetima su lokacije u naselju Topla gdje su slučajevi kršenja saobraćajnog reda posebno izražena pojava.

Parking servis raspolaže sa oko 1.060 parking mjesta u gradu, a prema studiji koju je uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada, gradu je potrebno osam puta više mjesta za parkiranje.

Bonus video: