Zakerberg naredio zaposlenima da koriste samo Androide

Stručnjaci kažu kako je ovo dobra odluka te da druge kompanije kao što je Snapchat takođe ohrabruju zaposlene da koriste Android
1 komentar(a)
Mark Zakerberg, Foto: Reuters
Mark Zakerberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2019. 09:57h

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je svom timu naredio korišćenje Androida, prenosi Njujork Tajms. Ovu odluku je donio nakon što je izvršni direktor kompanije Apple kritikovao Facebook, nazivajući ga servisom koji remeti privatni život.

"Već dugo ohrabrujemo naše zaposlene da koriste Android jer je to najpopularniji operativni sistem na svijetu", rekli su iz Facebooka za Njujork Tajms.

Ono što još uvijek nije potpuno jasno je da li je Mark ovu naredbu izdao zbog izjava izvršnog direktora Applea, međutim Android je u svakom slučaju najdominantniji sistem u Americi, Evropi, Rusiji i Aziji. 

Stručnjaci kažu kako je ovo dobra odluka te da druge kompanije kao što je Snapchat takođe ohrabruju zaposlene da koriste Android. 

Android i iOS imaju nekoliko bitnih razlika koje utiču na razvoj sistema i aplikacija.  Novinari Njujork Tajmsa su provjerili Twitter profile nekoliko Facebookovih zaposlenih i otkrili da oni još uvijek koriste iPhone, što navodi na zaključak da Markova naredba nije izvršena kako treba.