Simović i Kalač obećali, ali od popravke puteva ništa

Simović je početkom juna, nakon žalbi mještana, obišao put od Kovrena do Gorica i kazao “da će se putevi dovesti u red ili će biti raskinuti ugovori sa koncesionarima”. Kocensionarima je dat rok od 30 dana za popravku puta prema Goricama
93 pregleda 0 komentar(a)
Putevi, Bijelo Polje, Foto: Privatna arhiva
Putevi, Bijelo Polje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.07.2018. 17:57h

Mještani bjelopoljskih sela ne vjeruju obećanjima koja su im prije skoro dva mjeseca data iz Ministarstva poljoprivrede, jer putevi koje su pojedini koncesionari uništili tokom eksploatacije šume, iako im je naloženo, još nisu dovedeni u red, niti su neodgovornim koncesionarima, kako je obećao ministar Milutin Simović, oduzete koncesije.

Simović je početkom juna, nakon žalbi mještana, obišao put od Kovrena do Gorica i kazao “da će se putevi dovesti u red ili će biti raskinuti ugovori sa koncesionarima”. Kocensionarima je dat rok od 30 dana za popravku puta prema Goricama.

Sa istim problemom suočeni su i mještani sela do kojih vodi put od Ćehotine prema Ravnoj gori.

“Tim putem koji oni koriste više ni traktorom ne može da se prođe”, kazali su “Vijestima” mještani.

Nakon naloga resora Simovića, iz Uprave za šume su obišli lokalne puteve u opštinama Bijelo Polje, Pljevlja i Žabljak, ali navode i da su u zastoju “zbog skoro dva mjeseca u kontinuitetu krajnje nepovoljnih vremenskih prilika na sjeveru”. Direktor Uprave Nusret Kalač kaže da su na sebe preuzeli obavezu obilaska, iako je “održavanje lokalnih puteva u isključivoj nadležnosti lokalnih uprava“.

“Za sve do sada obiđene putne pravce, dali smo pisane naloge koncesionarima da su dužni da ih održavaju tokom eksploatacije šume i da ih nakon završetka radova dovedu u pređašnje upotrebljivo stanje”, rekao je on. Najavio je i nastavak obilaska putnih pravaca čim to dozvole vremenske prilike i kontrole naloga koje je Uprava za šume dala za sanaciju oštećenih puteva.

Kalač je ponovio prijetnje Simovića da će svim koncesionarima koji ne budu poštovali obaveze, obustavljati ili raskidati ugovore. Mještani u to ne vjeruju.

“Čim oni toliko obećavaju da će oduzimati koncesije, zavaravaju narod. Kome su ikad oduzeli koncesije u Crnoj Gori? Nikad nikome! Nema tu kontrole, Kalač je vjerovatno u kancelariji u Pljevljima, kao i ministar... Dođu kod seljaka, obećaju i na tome se završi”.

Bonus video: