Vučelić: Ukinićemo odluku o legalizaciji

"Promjene koje dolaze građanima Podgorice donose fer odluku o legalizaciji kojom će se omogućiti da legalizuju svoje domove, a u isto vrijeme i odluku da papreno naplatimo onima koji su uništavali gradski prostor zarad svog bogaćenja"
253 pregleda 4 komentar(a)
Maja Vučelić, Foto: Građanski savez za promjene
Maja Vučelić, Foto: Građanski savez za promjene
Ažurirano: 15.05.2018. 11:44h

Prva odluka koju će Građanski savez za promjene donijeti posle izbora zakazanih za 27. maj biće ukidanje odluke o legalizaciji, obećala je kandidatkinja za odbornicu Maja Vučelič.

Ona je pozvala opoziciju da podrži tu odluku.

"Promjene koje dolaze građanima Podgorice donose fer odluku o legalizaciji kojom će se omogućiti da legalizuju svoje domove, a u isto vrijeme i odluku da papreno naplatimo onima koji su uništavali gradski prostor zarad svog bogaćenja. Građanski savez za promjene će u dogovoru sa građanima donijeti novu, poštenu Odluku koja će zaštiti njihove interese. Građanski savez za promjene daje punu podršku zahtjevima građana da se naknada za legalizaciju obračuna po pravičnim cijenama uz puno uvažavanje svakog ličnog ulaganja u infrastrukturu i uz značajno niže cijene u svim zonama predviđenim postojećom odlukom. Ako je legalizacija 100 kvadrata u Podgorici 9.909,00 eura, legalizacija 100 kvadrata u Dubrovniku 5.000,00 eura, a u Zagrebu 4.400,00 eura, potpuno je jasno da cijene naknada nijesu u skladu sa realnim stanjem i da predstavljaju brutalanu pljačku svih slobodnih građana Podgorice". navodi Vučelić.

Bonus video: