Bošković: Ministarstvo odbrane nastaviće da jača vojno-diplomatsku mrežu u inostranstvu

“Bošković je istakao važnost obavljanja dužnosti izaslanika odbrane u inostranstvu, uzimajući u obzir da direktno zastupaju interese Crne Gore, Vlade, kao i Ministarstva odbrane i Vojske”, kaže se u saopštenju
1 komentar(a)
Predrag Bošković, vojno-diplomatski predstavnici Crne Gore akreditovani u inostranstv, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, vojno-diplomatski predstavnici Crne Gore akreditovani u inostranstv, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 13.04.2018. 11:23h

Ministarstvo odbrane nastaviće da jača vojno-diplomatsku mrežu u inostranstvu, saopštio je resorni ministar, Predrag Bošković.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Bošković je danas održao redovne godišnje konsultacije sa vojno-diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

“Ministarstvo odbrane će, u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama, nastaviti da jača vojno-diplomatsku mrežu u inostranstvu”, poručio je Bošković.

On je najavio da će ubuduće sagledati i konkretizovati širenje te mreže, u cilju kvalitetnijeg međunarodnog predstavljanja Crne Gore i profesionalnog ispunjavanja nacionalnih odbrambenih i bezbjednosnih ciljeva.

“Bošković je istakao važnost obavljanja dužnosti izaslanika odbrane u inostranstvu, uzimajući u obzir da direktno zastupaju interese Crne Gore, Vlade, kao i Ministarstva odbrane i Vojske”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Bošković kazao da je neophodan aktivni angažman u zemljama prijema, odnosno svakodnevno i sveobuhvatno održavanje bilateralnih odbrambenih odnosa sa savezničkim zemljama.

To je, kako je rekao, važno za jačanje međusobnog povjerenja i pozicioniranja Crne Gore kao kvalitetnog i pouzdanog saveznika.

“Vojno-diplomatski predstavnici informisali su Boškovića o realizovanim bilateralnim i multilateralnim aktivnostima u protekloj godini i upoznali ga sa ključnim prioritetima za rad u narednom periodu”, dodaje se u saopštenju.

Oni su, kako se navodi, kazali da su zadovovoljni saradnjom sa nadležnim institucijama u zemljama u kojima su akreditovani, kao i podrškom koju dobijaju iz matične institucije.

“Istakli su da samo zajedničkim djelovanjem, strateški ciljevi Crne Gore mogu u potpunosti biti ostvareni”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: