Novljanin uhapšen zbog pokušaja ubistva

Jovan Marković (37) sumnjiči se da je juče nožem napao sugrađanina R.M. (34)
258 pregleda 1 komentar(a)
nož, Foto: Shutterstock
nož, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.07.2018. 16:32h

Policija je uhapsila je Jovana Markovića (37) iz Herceg Novog zbog sumnje da je juče nožem napao sugrađanina R. M. (34) u parku Boka u centru tog grada.

Protiv Markovića je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je krivično djelo kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

“Dežurnoj službi CB-a Herceg Novi prijavljeno je od strane građana da je u parku Boka, u neposrednoj blizini noćnog kluba, došlo do rasprave izmedju dva nepoznata lica, a potom i upotrebe noža od strane jednog od ova dva lica, kojom prilikom je ovo drugo lice zadobilo povrede”, saopšteno je iz Uprave policije.

Prema izjavama svjedoka, dva Novljanina su se u noćnom klubu sporečkali, a potom izašli ispred kluba Tondo i započeli tuču, u kojoj je Marković nožem nanio više povreda R. M.

U PZU Bolnica Meljine R. M. je ukazana medicinska pomoć i on je van životne opasnosti.

“Nakon prijavljenog događaja policijski službenici CB Herceg Novi su izvršili blokadu grada, a potom i efikasnu pretragu terena, gdje je nedugo nakon podnijete prijave J.M. lišen slobode, kod objekta Pošte u Herceg Novom, od strane službenika Interventne jedinice CB-a Herceg Novi.

Predmetni nož kojim je, kako se sumnja, izvršeno ovo krivično djelo je pronađen i izuzet i biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: