"Pripadnici bošnjačkog naroda iz Crne Gore i dijaspore dali nesebičan doprinos u povratku njene državnosti"

"I dalje ćemo aktivno učestvovati u jačanju države i njenih institucija, a sve u cilju stvaranja stabilnog i demokratskog društva utemeljenog na višenacionalnom i multivjerskom skladu"
8 komentar(a)
Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka
Ažurirano: 20.05.2018. 15:01h

Bošnjačka stranka uputila je čestitke svim građanima u Crnoj Gori i dijaspori povodom 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore i obilježavanja 12 godina samostalnosti.

"Ovo je dan kada je 21. maja 2006. godine, obnovom nezavisnosti, Crna Gora ponovo postala međunarodno priznata država na demokratski održanom referendumu. Podsjećamo da je tada Bošnjačka stranka bila dio bloka za nezavisnu i suverenu Crnu Goru. Sa ponosom ističemo da su pripadnici bošnjačkog naroda iz Crne Gore i dijaspore dali nesebičan doprinos u povratku njene državnosti", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Iz te partije su dodali da smatraju da je čin obnove nezavisnosti 2006. godine potpuno opravdao tadašnju viziju koja se odnosila na jačanje državnog integriteta i punu afirmaciju države na međunarodoj sceni, što kako tvrde predstavlja jedan od temeljnih programskih zalaganja Bošnjačke stranke.

"I dalje ćemo aktivno učestvovati u jačanju države i njenih institucija, a sve u cilju stvaranja stabilnog i demokratskog društva utemeljenog na višenacionalnom i multivjerskom skladu", zaključuje se u saopštenju Bošnjačke stranke".

Bonus video: