Policajac stranim državljanima produžio boravak u Crnoj Gori na nezakonit način?

"Osnovano se sumnja da je R.M, dok je radio na dva granična prelaza, u dva navrata – jednom u noći između 23. i 24. aprila 2016. i drugi put 30. oktobra 2017. godine, više puta, protivravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, u aplikaciju o graničnim evidencijama unio netačne podatke koji su se odnosili na to da su izvjesni državljani jedne zemlje ušli i izašli iz Crne Gore"
94 pregleda 3 komentar(a)
granica, Foto: Shutterstock.com
granica, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.05.2018. 13:32h

Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijava protiv policijskog službenika R.M. zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pokušao da stranim državljanima produži boravak u Crnoj Gori na nezakonit način.

"Osnovano se sumnja da je R.M, dok je radio na dva granična prelaza, u dva navrata – jednom u noći između 23. i 24. aprila 2016. i drugi put 30. oktobra 2017. godine, više puta, protivravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, u aplikaciju o graničnim evidencijama unio netačne podatke koji su se odnosili na to da su izvjesni državljani jedne zemlje ušli i izašli iz Crne Gore, iako ta lica nisu prelazila granicu Crne Gore u tom periodu već su sve vrijeme boravila na našoj teritoriji, a sve u cilju da bi im omogućio produženje boravka na teritoriji Crne Gore protivno propisima koji se odnose na boravak lica u našoj državi", saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava protiv R.M. je, shodno konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

"Slijede mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije koje se odnose na utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti", saopšteno je iz policije.

Bonus video: