Oko 300 Petrovčana potpisalo inicijativu: Traže put do mora, strahuju za bezbjednost zbog krana

U inicijativi, dostavljenoj Opštini, upozoravaju da je staza praktično izbrisana DUP-om “Petrovac - centar“, koji je rađen po želji investitora
220 pregleda 1 komentar(a)
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.04.2018. 19:24h

Gotovo 300 Petrovčana potpisalo je inicijativu da im se omogući prolaz kroz hotelski kompleks “Rivijera Crystal“ - staza koja je godinama postojala dok investitoru nije dozvoljena gradnja.

Revolt mještana traje već sedam godina, od kada je počela gradnja hotela.

Od budvanske vlasti traže prolaz - kojim najbliže mogu doći do plaže.

U inicijativi, dostavljenoj Opštini, upozoravaju da je staza praktično izbrisana DUP-om “Petrovac - centar“, koji je rađen po želji investitora.

“Rješenjem Ministarstva održivog razvoja... izdata je građevinska dozvola za rekonstrukciju hotela preduzeću ‘Euromix trade’ i HG ‘Budvanska rivijera’... Na navedenoj urbanističkoj parceli postojao je put koji smo mi, potpisinici peticije, oduvijek koristili kao prolaz, ali je prilikom donošenja DUP-a... izbrisan u cilju realizacije projekta i interesa investitora”, piše u inicijativi dostavljenoj Opštini i gradonačelniku Draganu Krapoviću.

Od vlasti traže da što hitnije otkloni nepravilnosti, imajući u vidu i da je opštinska imovina “uzurpirana”.

Mještani su upozorili i da im je ugrožena bezbjednost zbog građevinskog krana postavljenog prije sedam godina.

“Kran je potpuno neobezbijeđen i van funkcije je, pa je pitanje dana kada će izazvati katastrofu koja može ugorziti ljudske živote i materijalna sredstva“.

Bonus video: