Alan Bin: Znam istinu o vanzemaljcima

On je uvjeren da kad čovječanstvo savlada mogućnost da putuje do udaljenih zvijezdi ili planeta, "recimo hiljadu godina od sada", mi bismo sigurno dali sve naše ljekove vanzemaljcima
12 komentar(a)
Alan Bin, Foto: Wikimedia Commons
Alan Bin, Foto: Wikimedia Commons
Ažurirano: 27.03.2017. 11:24h

Jedan od svega nekoliko ljudi koji su bili na mjesecu, Alan Bin, kaže da zna istinu o vanzemaljcima.

On kaže da bi vanzemaljci zasigurno ostvarili kontakt sa ljudima da su dolazili na Zemlju.

Bin, koji je bio pilot na Apolo 12 misiji 1969. godine, kaže da vjeruje da su napredne civilizacije "altruistične i prijateljskij", i da bi najavili da dolaze u miru.

"Zaista ne vjerujem da su vanzemaljci dolazili na zemlju. jedan od razloga je što su civilizacije bolje što su naprednije, više imaju osjećaja altruizma i prijateljstva, pa bi zasigurno sletljeli i kazali da dolaze u miru. Vidjeli bi da imamo problem sa kancerom, pa bi rekli: dolazimo u miru, mi smo to riješili prije pola vijeka, evo vam aparat, stavite ga na grudi i izliječićete se", dodaje Bin.

On je uvjeren da kad čovječanstvo savlada mogućnost da putuje do udaljenih zvijezdi ili planeta, "recimo hiljadu godina od sada", mi bismo sigurno dali sve naše ljekove vanzemaljcima.

Bin navodi da u svemiru na milijarde zvijezda sa planetama oko sebe i da statistička vjerovatnoća govori da se negdje formirao život.

Negdje je razvijen kad i kod nas, negdje kasnije, a neki su možda i desetak hiljada godina ispred nas.

Bonus video: