Zatvorenik pobjegao sa psihijatrije u Kotoru

Pavićević je početkom ove godine pravosnažno osuđen kao organizator otmice Predraga Markovića i pokušaja iznude 100.000 eura
523 pregleda 5 komentar(a)
Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota, Foto: Siniša Luković
Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.07.2018. 05:43h

Nikšićanin Đorđije Pavićević (32) koji je osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina i sedam mjeseci pobjegao je preksinoć iz psihijatrijske bolnice u Kotoru, gdje je boravio po naredbi Višeg suda u Podgorici.

On je nestao oko 19 sati, dok je imao posjetu.

Pavićević je početkom ove godine pravosnažno osuđen kao organizator otmice Predraga Markovića i pokušaja iznude 100.000 eura. Za to djelo pravosnažno su osuđeni i njegovi sugrađani Marko Perović i Vladan Mijušković.

Oni su, prema presudi, 15. septembra 2015. godine oteli Markovića tako što su mu prišli dok je izlazio iz vozila, lažno se predstavljajući da su policajci. Ubacili su ga u vozilo i prebacili mu majicu preko glave. Zatim su ga odveli u kuću van Kotora, gdje su ga vezali za stolicu i drškom pištolja i pesnicama udarali po glavi - tražeći da im preda novac, prijeteći da će mu pobiti porodicu ako to ne učini. Nakon višesatnog mučenja, otmičari tada pustili Markovića, a nekoliko dana kasnije uhapšeni su tokom predaje novca, koja je bila dogovorena u Podgorici, na parkingu ispred Delta sitija.

Bonus video: