Uhapšene dvije osobe: Bježali "Mercedesom", policija u autu našla oko 21 kg skanka

122 pregleda 3 komentar(a)
Marihuana, Foto: Uprava policije
Marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.05.2018. 11:38h

Cetinjska policija oduzela je oko 21 kilograma skanka i tom prilikom uhapsila L.P. (21) i G.P. (26) osumnjičene da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Cetinje su, 21 maja 2018. oko 13 časova, na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Zabrđe, pokušali da zaustave putničko motorno vozilo marke "Mercedes", kojom prilikom vozač nije stao na znak stop policajca, već se dao u bjekstvo u pravcu Budve. Službenici OB Cetinje su zatim nastavili sa službenim vozilom da prate vozilo i uspjeli su da ga u mjestu Vrela zaustave. U vozilu su se nalazili L.P. i G.P. Prilikom pregleda vozila, policajci su pronašli putničku torbu u kojoj je bilo 20 većih pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 20,96 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci, koji je naložio da se L.P. i G.P. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Državni tužilac je nakon saslušanja ovih lica donio rješenje o njihovom zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Oduzeti skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: