Evo zašto ste jutros odjavljeni s Google naloga i zašto trebate novu lozinku

Mnogima je prva misao bila da neko neovlašćeno pokušava da se prijavi na njihov nalog. Srećom, Google je potvrdio da su primili brojne prigovore o ovakvim incidentima, ali da nema razloga za brigu
80 pregleda 1 komentar(a)
Google, Foto: Beta/AP
Google, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.02.2017. 10:22h

U posljednjih nekoliko sati, mnogi korisnici su na svojim mobilnom telefonu dobili saopštenje od Googla u kojoj se traži ponovno prijavljivanje na korisnički nalog.

Mnogima je prva misao bila da neko neovlašćeno pokušava da se prijavi na njihov nalog. Srećom, Google je potvrdio da su primili brojne prigovore o ovakvim incidentima, ali da nema razloga za brigu.

"Primili smo informacije koja pokazuju da su neki korisnici neočekivano odjavljeni sa svojih korisničkih naloga. Istražujemo što se dogodilo, ali nema potrebe za brigom: ne postoje pokazatelji da je ovo povezano s bilo kakvim sigurnosnim prijetnjama. U slučaju da ste zaboravili lozinku, možete ju oporaviti na ovom linku: g.co/recover", saopšteno je.

Nakon što se ponovno prijavite na svoj račun, možete ponovo da ga koristite bez ikakvog straha, ali iz Googla ipak napominju na lozinke treba povremeno mijenjati. Pogotovo ako duže vremena koristite iste lozinke i istu verifikaciju u dva koraka.

Bonus video: