Nema pomaka u istrazi ubistva Saše Markovića

Policija vjeruje da je stradao jer je bio kum sa Budvaninom Goranom Đuričkovićem, ubijenim 27. oktobra 2015. u Budvi
1045 pregleda 4 komentar(a)
Saša Marković, Foto: Screenshot(YouTube)
Saša Marković, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 18.04.2018. 18:26h

Ubica Saše Markovića nije pronađen ni tri godine nakon što je taj Budvanin likvidiran.

Iako su čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova tvrdili da u toj istrazi ima pomaka, još se ne zna ni zbog čega je ubijen nekadašnji poslanik Liberalnog saveza.

Policija vjeruje da je stradao jer je bio kum sa Budvaninom Goranom Đuričkovićem, ubijenim 27. oktobra 2015. u Budvi.

Početkom godine, iz vrha crnogorske policije “Vijestima” su dostavili fotografiju na kojoj je navodno Markovićev ubica. Tada su nezvanično rekli da su čovjeka na fotografiji, za kojeg sumnjaju da je ubica, snimile nadzorne kamere dok je kroz tunel bježao od Bečića ka Budvi. Međutim, to su kazali, tek nakon što je ubijen čovjek kojeg su nezvanično sumnjičili za ubistvo Markovića.

Tvrdili su i da je ubistvo Budvanina policijski davno riješeno, ali da osumnjičeni nije procesuiran zbog nedostatka materijalnih dokaza.Tada su rekli i da je crnogorska policija utvrdila da je osumnjičeni odmah nakon ubistva Markovića napustio Crnu Goru.

“Prema našim podacima prvo je boravio u Brazilu, potom u Italiji, pa Albaniji i na kraju u Srbiji. Koristio je lažna italijanska dokumenta, izdata na ime Nikola Benedeti”, kazao je sagovornik iz istrage.

I nekadašnji ministar unutašnjih poslova, Raško Konjević, mjesec nakon ubistva Markovića tvrdio je da u istrazi ima ozbiljnog napretka i da je to predmet pažnje policije.

Marković, druga žrtva kokainskog rata, ubijen je 17. aprila 2015. godine u bečićkom naselju Ivanovići.

Njegovo tijelo pronađeno je u automobilu “alfa romeo”. Prema spisima iz istrage, bio je vezan sigurnosnim pojasem, motor vozila je bio ugašen, mjenjač je zatečen u drugoj brzini, a ručna kočnica nije bila podignuta. Očevidaca događaja nije bilo, a u službenoj zabilježci piše da je bilo više od 30 oštećenja na vozilu od projektila.

Pronađen je otisak obuće na zemljanoj površini, plastična boca i čaure kalibra 7,62 mm.

Dan kasnije policija je pronašla ostatke zapaljene automatske puške sa prigušivačem. Već tada, iz policije su nezvanično “Vijestima” rekli da je naručilac ubistva iz Crne Gore. Ni naručilac nikada nije otkriven.

Istog dana kada su pronađeni ostaci zapaljene puške, policiji je izjavu dao Markovićev kum, sada pokojni Goran Đuričković.

Tada je inspektorima rekao da ostavlja mogućnost da mu je kum ubijen greškom, zbog njega.

“Nikada mi se nije požalio da je imao bilo kakvu prijetnju, nije bilo zabrinutosti u njegovom ponašanju. Nije davao pare na kamatu, svoj kredit kod banke je redovno izmirivao”, piše u službenoj zabilješci - iskaz Gorana Đuričkovića, koja je sačinjena 18. aprila 2015. godine.

Bonus video: