Djevojčica poslala Google-u molbu za posao: Odgovorio joj direktor kompanije

Direktor Google-a joj nije baš ponudio posao, ali je rekao kako će moći ostvariti sve što poželi ako će dovoljno raditi za to
93 pregleda 1 komentar(a)
Google, Foto: Shutterstock
Google, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.02.2017. 18:46h

Google je jedno od najpoželjnijih radnih mjesta u svijetu odraslih, a sasvim je razumljivo i zašto bi se tamo sviđalo mališanima.

Sedmogodišnja Kloi Bridžvoter iz Engleske oca je pitala koje mu je idealno mjesto za posao. On joj je opisao Google i rekao da ljudi tamo rade u velikim vrećama za sjedenje, imaju karting i tobogane.

Kloi se ovo svidjelo, a kako bi si što ranije otvorila vrata Google-a djevojčica je napisala pismo šefu Google-a u kojem kaže da želi raditi kod njih, u fabrici čokolade te da želi biti plivačica na Olimpijskim igrama. Naravno, objasnila je i da voli računare i da će joj tata jednog dana kupiti njen kompjuter, a da sada ima tablet.

Djevojčica je ubrzo dobila pismo od šefa Google-a Sundara Pičaija. Direktor Google-a joj nije baš ponudio posao, ali je rekao kako će moći ostvariti sve što poželi ako će dovoljno raditi za to. Dodao je i kako se veseli njenoj molbi za posao kad završi školovanje, prenosi Business Insider.

Bonus video: