Džira, nova društvena mreža: Korisnici u CG će prvi u svijetu moći da kreiraju naloge

"Za razliku od postojećih društvenih mreža na kojima su korisnici izloženi željenim i neželjenim sadržajima koje objavljuju i kreiraju i njihovi prijetelji, nova društvena platforma omogućava korisnicima da budu izloženi samo onim sadržajima koje žele da vide", navodi se u saopštenju
59 pregleda 2 komentar(a)
Džira, Foto: Džira
Džira, Foto: Džira
Ažurirano: 10.02.2017. 13:05h

Internet korisnici u Crnoj Gori moći će prvi u svijetu da kreiraju svoje naloge i grupe na novoj društvenom platformi Džira /Jeera/, koja je nedavno osnovana.

Jeera je, kako je saopšteno, društvena mreža koja korisnicima omogućava međusobno povezivanje u grupe i zajednice zasnovane na istim interesovanjima.

"Pridružujući se već oformljenim grupama, ili kreirajući nove u skladu sa sopstvenim interesovanjima, korisnici Jeera platforme pokreću komunikaciju sa sebi sličnim ljudima", navodi se u saopštenju.

Crna Gora je tržište koje će premijerno imati priliku da upozna i koristi tu mrežu.

"Za razliku od postojećih društvenih mreža na kojima su korisnici izloženi željenim i neželjenim sadržajima koje objavljuju i kreiraju i njihovi prijetelji, nova društvena platforma omogućava korisnicima da budu izloženi samo onim sadržajima koje žele da vide", navodi se u saopštenju.

Definišući svoja interesovanja tokom kreiranja naloga na Jeera platformi, korisnicima je omogućeno da na taj način filtriraju sadržaje kojima su izloženi.

U okviru grupa i zajednica, korisnici sa istomišljenicima i sebi sličnim ljudima dijele sadržaje koje smatraju relevantnim, upoznaju se, povezuju i druže. Međusobno razmjenjivanje informacija, komunikacija i kreiranje događaja su samo neke od opcija i mogućnosti nova društvena mreža pruža.

"Jeera korisnicima omogućava i veći stepen privatnosti, jer se komunikacija realizuje u okviru zajedničkih interesnih tema. Takođe, od korisnika se ne zahtijeva dijeljene sadržaja iz privatnog života, ali za one koji to ipak žele, i ova opcija je moguća", dodaje se u saopštenju.

U tom smislu, Jeera je idealna za korisnike društvenih mreža koji tragaju za naprednijim komunikacijama i konkretnijim sadržajima koji su u najvećem stepenu usklađeni sa njihovim potrebama.

"Ukratko, Jeera je jedan prostor za sva vaša interesovanja na kome vi birate sadržaje, a ne oni vas", naveli su kreatori društvene mreže Jeera.

Bonus video: