Bečić: Ovo je bunt protiv narodnih mrzitelja

Bečić je građane pozvao na oprez i stpljenje i kazao da su igranke političkih profitera uvijek vješto pripremljene
278 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.11.2018. 07:45h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, osjetio je potrebu da sve iskrene, dobronamjerne, obespravljene građane Crne Gore a, kako je rekao, siguran je da je takvih ogromna većina, pozove na jedinstveni opštenarodni bunt protiv širenja nacionalsitičke histerije.

"Siguran sam da su takvi i Crnogorci, i Srbi, i Bošnjaci, i Albanci, i Muslimani, i Hrvati, i Romi, zato ih pozivam na bunt protiv mržnje, protiv ekstremizma, protiv podjela, protiv ideoloških šibicarenja, protiv jeftinog skupljanja političkih poena na kostima naših predaka, jednom riječju na otpor protiv pokušaja da poznate svađalice i narodni mrzitelji šire zlu krv i svađaju braću, kumove, rođake i prijatelje po Crnoj Gori".

On je sve građane zamolio da pomenute svađalice prezru, da ih ignorišu i da se izdignu iznad njih, da im ne daju na značaju, da ih osmijehom budućnosti ostave u njihovom blatu prošlosti.

"Oni se neće smiriti. Oni imaju zadatak. Oni su osilili, jer misle da će vas ponovo preigrati. Oni su jedno i zajedno, a građanima se predstavljaju kao politički protivnici. Jedni navodno brane Srbe, a mrze druge, drugi navodno brane Crngorce, a mrze prve, treći navodno brane ostale, a mrze prve ili druge. Prave navodne blokove. Prosrpski, procrnogorski, probošnjački, proalbanski“.

To je farsa, istakao je Bečić i dodao da su oni jedan tim i da sve dogovaraju iza kamera.

Predsjednik Demokrata je naglasio da oni jedni bez drugih ne mogu ni dana i da bi nestali jedni bez drugih.

"Oni su mrzitelji po zadatku, a profiteri po profesiji. Jeftini profiteri koji znaju da igraju samo namještene utakmice, a u svim namještenim utakmicama profitiraju samo oni koji igraju, a gube svi koji gledaju, bez obzira za koga su navijali. Tako je i u ovim ideološkim namještaljkama koje gledamo u Crnoj Gori već 30 godina, a nažalost evo sve više i više i na pragu 2019-te godine. Kada se svađaju Srbin i Bošnjak, Crnogorac i Albanac, profitiraju samo predvodnici tih svađa, i sa jedne, i sa druge strane. Građani su uvijek bili i uvijek će biti gubitnici tih procesa“, bio je potpuno jasan predsjednik Demokrata.

Narodnim parama plaćaju narodne mrzitelje

Bečić je građane pozvao na oprez i stpljenje i kazao da su igranke političkih profitera uvijek vješto pripremljene.

"Razne udbe tu kuvaju čorbu. Nije lako uvijek prepoznati koju čorbu ne treba ni pomirisati. Često najveći broj gledalaca njihovih utakmica jeste zloupotrijebljen. Manipulacija emocijama časnih i iskrenih ljudi njihova je vještina. Majstori su da od “svadbe" naprave "parastos". Zato uvijek žele da se vrate u prošlost. Znajte da onaj ko se konstantno vraća u prošlost, nema šta da vam ponudi u budućnosti. On je nemoćan pred izazovima budućnosti, a želi da pobjegne od odgovornosti za sadašnjost. Sve prethodno da ih upravo vi ne biste pitali: Zašto gubiš dvadeset godina, a još si tu? Zašto gubimo svi mi zbog tvojih navodnih pobjeda? Zašto zaduženje unučadi? Zašto rasprodaja đedovine? Zašto uništavanje radničke klase? Zašto bježanija omladine iz naše zemlje? Zašto povećanje pdv-a, zašto ovakav zakon o penzijama, zašto ovakav zakon o eksproprijaciji i još hiljadu zašto?“, saopštio je predsjednik Demokrata.

I odmah dao odgovor: "S obzirom da "na to" ne postoji, onda se narodnim parama plati neki marginalac da danima govori o našem moru i našoj državi, a u stvari priprema teren za kampanju vječite vlasti i vječite opozicije za naredne parlamentarne izbore. Pored marginalca koji, umjesto prezira, ciljno dobije mjesto medijske zvijezde, ožive se Tito, Draža, zastava, himna, grb, Njegoš, Rumija i svake nedjelje po jedna spremna “čorbica” za lakovjerne, a često iskrene i naivne.“

Braća smo, bez obzira na vjeru i naciju

Imao je Bečić i jasnu poruku: „Zato, u pamet se, braćo Crnogorci, braćo Srbi, braćo Bošnjaci, braćo Muslimani, braćo Albanci, braćo Hrvati, braćo svih vjera i nacija! Ne zaboravite da je u Crnoj Gori ugrožen svaki onaj građanin koji neće da krade, koji neće da otima, koji misli svojom glavom i koji hoće da živi od svoga rada, bez obzira da li se on zove Aleksa, Albin ili Antonije. Ne dozvolite da vas po ko zna koji put profiteri i mrzitelji uvedu u gubitničko kolo. Dosta se igralo tih kola. Skupo smo ih uvijek plaćali. Ta kola su uvijek od “svadbi” rađali “parastos”. Ne dozvolite to zbog naše djece, zbog naše budućnosti i onih nerođenih kćeri i sinova. Mi želimo da se rađaju i novi Stefan, i novi Selim, i novi Stjepan! Mi želimo da oni djetinjstvo provode u miru, ljubavi i slozi, u bogatoj, uređenoj i pravednoj državi, u našoj jedinoj otadžbini Crnoj Gori!“

Građanska Crna Gora je jedina ideja u koju vjerujem

Predsjednik Demokrata je sve građane pozvao da pomognu Demokratama da zaustave udbaše, profitere, mrzitelje naroda i ideološke trgovce, a to će, kako je istakao, najbolje učiniti ako ih prezru, jednom za svagda. „Ostavite ih da udbaška, nacional-šovinistička kola igraju sami. Ako tako bude, brzo će im se kola ugasiti, jer ih oni samo igraju da bi vas zloupotrebljavali. Nama ne treba ni jedan jedini glas zato što se ja zovem Aleksa, a moje kolege Albin i Štjefan. Kada bi zbog toga tražili glas, značilo bi da smo prazni i zlokobni. Značilo bi da nam treba zavjesa za nemoć.

Na kraju, Bečić je zamolio sve da naročito zapamte dvije stvari. „Prvo, nema te vjere, nema te nacije, nema tog grada, nema tog naselja, u kojem su svi pošteni ili nepošteni. Neko je čovjek, zato što je čovjek i tačka! Drugo, ideja “Pobjeda, a ne podjela” je ideja za koju živim, jer ja u drugu ne vjerujem, a za nju sam spreman da idem do kraja. Ne želim da budućnost naše Crne Gore prepustim šačici udbaša, pećinskih nacionalista i jeftinih profitera! Znam da ćete nastaviti da mi pomažete na tom putu“, zaključio je predsjednik Demokrata.

(PROMO)

Galerija