Agencija se ne oglašava dok Emilo Labudović krši zakon?

Labudović je poslije parlamentarnih izbora 2016. ostao na platnom spisku Skupštine, jer je iskoristio pravo kao mnogi poslanici kojima je prestao mandat da prima godišnju naknadu. Prema finansijskim iskazima Skupštine, on je do septembra prošle godine primao tu naknadu i ona je u posljednjem mjesecu iznosila nepunih 1.630 eura
477 pregleda 15 komentar(a)
Emilo Labudović, Foto: Savo Prelević
Emilo Labudović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2018. 06:10h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ćuti da li je protiv bivšeg poslanika Demokratskog fronta Emila Labudovića pokrenula postupak zbog sumnje da je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

U registru Agencije nema imovinskog kartona koji je Labudović bio dužan da dostavi godinu dana po napuštanju skupštinskih klupa.

Javni funkcioner kome je prestala funkcija dužan je da jednom godišnje u naredne dvije godine dostavi imovinski karton Agenciji, precizirano je Zakonom.

Zbog toga mu prijeti novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Labudović je poslije parlamentarnih izbora 2016. ostao na platnom spisku Skupštine, jer je iskoristio pravo kao mnogi poslanici kojima je prestao mandat da prima godišnju naknadu.

Prema finansijskim iskazima Skupštine, on je do septembra prošle godine primao tu naknadu i ona je u posljednjem mjesecu iznosila nepunih 1.630 eura.

Posljednji karton dostupan u registru Agencije je onaj koji je podnio u zakonskom roku od 30 dana od dana napuštanja mjesta poslanika.

Iz Agencije nisu odgovorili na pitanja da li su pokretali postupak protiv bivšeg poslanika DF-a, ako jesu koji su rezultati a ako nisu, zašto ne.

Prema zvaničnoj biografiji, Labudović je bio poslanik u četiri saziva Skupštine Crne Gore.

Labudović je trenutno izvršni direktor Srpske kuće, kojom gazduje Vlada Srbije.

Bonus video: