Sea-Doo Spark: Skuter na vodi za čitavu porodicu

Spark u baznoj varijanti košta 6.700 eura, a pokreće ga Rotax motor koji troši 7 litara na sat.
1409 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2014. 10:31h

Vrijeme je zabave na moru, a snovi o posjedovanju sopstvenog skutera na vodi nikada nijesu bili bliži ostvarenju.Jedan od najpoznatijih proizvođača ovih plovila, Sea Doo, nedavno je u svoj program ubacio pristupačni, agilni vodeni skuter Spark.Radi se o plovilu na kome mogu da uživaju svi članovi porodice, koga krase mala težina, udobna pozicija u vožnji i veliki izbor opcija za uređivanje po ličnom ukusu. Na skuteru istovremeno mogu da uživaju dvije ili tri osobe, zavisno od odabrane verzije. Lepeza boja je vrlo široka, a po želji možete da se odlučite i za specijalnu grafiku.

Sea-Doo Spark je težak samo 185 kg, a pokreće ga Rotax motor zapremine 900 kubika koji je dostupan u slabijoj i jačoj varijanti. Slabiji agregat troši samo nešto preko 7 litara benzina na sat i dostupan je samo uz dvosjed, a jača mašina troši oko 9 litara. Kompanija ističe da Rotax ACE agregat ima za trećinu manju potrošnju od najbližeg konkurenta.Spark ima elektronskiu komandu gasa, što mu daje bolji odziv i precizniju kontrolu. Jača verzija ima i sportski način rada koji se aktivira pritiskom na dugme.

Ovaj skuter se može pohvaliti i jedinim sistemom kočenja na vodi. Inteligentni sistem kočenja i vožnje unazad iBR vam omogućava da se zaustavite čak 30 metara prije nego bilo koji drugi skuter i to samo povlačenjem ručice.Kad je u pitanju prevoz ovog skutera, ne brinite, za to vam neće biti potreban kamionet. Sea-Doo Spark je jedino plovilo ove vrste koje možete da vučete čak i malim gradskim automobilima.Cijena ovog skutera na našem tržištu ide od 6.700 do 9.000 eura, koliko košta verzija za troje sa jačim motorom i svim opcijama.

U zastupništvu kompanije Sea Doo kažu da za njim vlada veliko interesovanje, pa ćete na svoj primjerak možda morati i da pričekate.

Galerija

Bonus video: