Shell u Crnoj Gori posebno označio originalno motorno ulje

Pakovanje je obilježeno posebnom deklaracijom u vidu naljepnice koja potvrđuje porijeklo i na kojoj je istaknuto ime ovlašćenog distributera.
647 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2014. 10:14h

Motorno ulje je posljednja stvar u održavanju vozila na kojima se isplati štedjeti, jer možete uništiti motor i napraviti veliku štetu. Međutim, čak i kada želimo da kupimo kvalitetno ulje renomiranog proizvođača, susrijećemo se sa pitanjem činjenicom da se ova ulja prodaju gotovo na svakom koraku, sa cijenom koja često varira, pa se zapitamo da li je taj proizvod zaista original.Zvanični uvoznici motornih ulja ne garantuju za kvalitet ulja koje stiže iz neprovjerenih izvora, jer je takvo ulje često neprovjerenog kvaliteta.

“Na našem tržištu postoje proizvodi kojima se ne zna porijeklo, i koji se uvoze preko neprovjerenih kanala i dolaze od neprovjerenih izvora”, kaže Vesko Vratnica, menadžer prodaje za Shell diviziju unutar grupacije Orbico, ovlašćenog uvoznika ove poznate marke za naš region. “Vlasnik vozila kao krajnji kupac može da bude siguran da u motor svog ljubimca sipa originalni premijum proizvod kao što je Shell ulje, samo ako taj proizvod dolazi preko mreže zvaničnog uvoznika”, savjetuje Vratnica.

“Mi smo se zato odlučili da pomognemo vozačima da prepoznaju originalno Shell motorno ulje, tako što smo svako pakovanje obilježili posebnom deklaracijom u vidu naljepnice koja potvrđuje porijeklo i na kojoj je istaknuto ime ovlašćenog distributera”, kaže Vratnica.Nekvalitetno motorno ulje, upozoravaju stručnjaci, degradira mnogo brže, ne može da odolijeva visokim temperaturama i počinje da sagorijeva. To dovodi do povećanog trenja između metalnih djelova, pojave opiljaka koji završavaju u ulju, sagorjelo ulje se lijepi za površine unutar motora, i dolazi do velike štete. Da li je ušteda od nekoliko eura vrijedna i same pomisli da se to može dogoditi našem automobilu?

Servisi moraju da istaknu sertifikat

Dok kod manjih pakovanja u prodavnici kupci mogu sami da provjere deklaraciju, auto-servisi koriste velike bačve do kojih mušterija često ne može da priđe.“I za ovaj slučaj smo našli rješenje, pa će svi naši partneri kojima povjerimo prodaju originalnih proizvoda, od nas dobiti sertifikat zvanično odobren od strane kompanije Shell. Taj sertifikat mora da bude jasno istaknut, da mušterija može da ga vidi.”, kazao nam je Vratnica. “Zloupotreba sertifikata nije moguća, jer mi kao zvanični distributer imamo mogućnost da vršimo nenajavljenu kontrolu i pošaljemo uzorak iz bačve u laboratoriju u Londonu na verifikaciju. U slučaju da je partner koristio neoriginalno ulje, on automatski gubi licencu za prodaju, ali podliježe i zakonskoj odgovornosti”, objašnjava Vratnica.

Galerija