Kupio nov Tesla S auto, pa ga slupao na izlazu iz salona

Nepripremljenog vozača koji prvi put sjedne za komande Tesla S auta lako mogu da iznenade nagla ubrzanja i bešumni elektromotor
57 pregleda 3 komentar(a)
Tesla S, Foto: S1lentway/reddit
Tesla S, Foto: S1lentway/reddit
Ažurirano: 14.07.2014. 19:30h

Kupovina novog automobila je važan događaj u životu vozača, bilo da je riječ o vozilu koje košta manje od 10.000 ili preko 50.000 eura, kolika je cijena Tesle S. Osjećaj kada sjednete za volan i prvi kilometri koje pređete automobilom ostaju zauvijek u sjećanju.

Vlasnik Tesle S koji je slupao svoj automobil tek što ga je izvezao iz prodajnog salona u Frimontu, u Kaliforniji, željeće da zaboravi dan kada je preuzeo svoje vozilo.

Nije potpuno jasno kako je do udesa došlo, ali prema riječima autora fotografije vozač je upravljao autom manje od minuta, kada je izgubio kontrolu i udario u znak kompanije Tesla Motors, izbjegavši izlog salona za nekoliko centimetara.

Da bi se vozač privikao na vožnju novog automobila potrebno je određeno vrijeme, naročito ako je riječ o vozilu na električni pogon koje je znatno drugačije od onog kojeg je prethodno vozio.

Iako je upravljanje Teslom S u osnovi slično vožnji bilo kog drugog automobila sa automatskim mjenjačem, nepripremljenog vozača koji prvi put sjedne za njegove komande lako mogu da iznenade nagla ubrzanja i bešumni elektromotor.

Bonus video: