Dženeral motors povlači još 3,4 miliona automobila

GM je saopštio da se, usljed kvara zbog kojeg je došlo do najnovijeg opoziva, desilo osam saobraćajnih nezgoda u kojima je povrijeđeno šest ljudi
52 pregleda 0 komentar(a)
Sjedište General Motorsa, Foto: Beta/AP
Sjedište General Motorsa, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.06.2014. 07:00h

Američki koncern Dženeral motors (GM) povećao je broj automobila za servis zbog problema sa paljenjem za još 3,4 miliona, saopštila je kompanija.

Do sada je povučeno oko 2,6 miliona manjih vozila. Najveći američki proizvođač automobila je objavio da problem te vrste, koji je uočen u februaru, imaju i veći automobili.

GM je saopštio da se, usljed kvara zbog kojeg je došlo do najnovijeg opoziva, desilo osam saobraćajnih nezgoda u kojima je povrijeđeno šest ljudi, prenosi Biznis.ba.

Novo pozivanje na servis se odnosi na više od 3,36 miliona vozila prodatih u Sjevernoj Americi, a sa ovim je broj vozila koji je pozvan na servis od početka godine, premašio 20 miliona, pri čemu neki automobili imaju i više kvarova.

Stručnjaci ukazuju da je GM tako oborio sopstveni rekord po broju opozvanih automobila za godinu, postignut 2004. godina, kada je opozvano 10,75 miliona vozila.

Troškovi popravki povećani su na više od dvije milijarde dolara. Kompanija je zbog toga otpustila 15 ključnih zaposlenih.

Bonus video: