Grgić: Uvijek nosim full-face kacigu za motocikl

Zvanični tester Nolana kaže da, bez obzira na vrstu motocikla koji vozite, kaciga koja prekriva čitavo lice pruža najbolju zaštitu.
379 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2014. 15:03h

Na izložbi motocikala Moto Show, koja traje još danas (nedjelja) do 22h, srijećemo Gorana Grgića, motociklistu koji se nekoliko godina takmičio u šampionatu Evrope, i postizao više nego dobre rezultate. Kao zvanični tester Nolana, on je motociklistima dao koristan savjet što se tiče izbora kacige."Bez obzira da li vozim skuter, turer ili sportski motocikl, uvijek koristim kacigu koja pokriva čitavo lice, takozvanu full-face kacigu, jer ona pruža najbolju zaštitu u slučaju incidenta. Potpuno zatvorena kaciga je optimalna za sportske motocikle koji postižu velike brzine, a za skutere može da dođe u obzir i takozvana flip-up kaciga, kod koje se vizir može podići”, kaže Grgić, koji ima i magistarsku titulu u oblasti sporta, i čija porodica kroz firmu VG Moto već dvadesetak godina na tržištu zastupa brendove kaciga kao što su Nolan i Grex, kao i Unibat akumulatora, A-pro garderobe i rezervnih djelova RMS i Pjađo grupe. "Full-face kacige jesu nešto skuplje, ali ako želite maksimalnu zaštitu, onda ne smijete da pravite velike kompromise", kaže Grgić.

Na pitanje koja bi kaciga iz Nolanovog programa zadovoljavala ove sulove, Grgić nam je pokazao najnoviji model N64, koja je namijenjena za upotrebu u svim uslovima, od dužih putovanja do svakodnevne upotrebe za kratke gradske vožnje.

Pored sportskog dizajan koji je vidljiv iz daleka, kada bliže pogledate ovu kacigu, ne možete se oteti utisku da je proizvođač vodio računa o svakom detalju. Postava se može izvaditi i oprati i vrlo je udobna, a N64 takođe ima i izvanredan sistem ventilacije.

Standardna cijena ovog modela po Nolanovom cjenovniku je 191 euro, a tokom sajma kupac na tu cijenu dobija popust od 30 odsto, pa ova kaciga koja pruža više nego optimalnu zaštitu i lijep dizajn, tokom sajma košta oko 130 eura.Naravno, ovo je neka srednja optimalna varijanta, a ko želi dodatnu udobnost i još čvršću školjku može da ide i do najskuplje kacige X-Lite 802 koja sa popustom košta 380 eura (po cjenovniku Nolana 550 eura).

Galerija

Bonus video: