Koncept Hazumi je vjerna slika nove Mazde 2

Ako izuzmete detalje poput farova, retrovizora, točkova i ručki na vratima, pred vama je nova "dvojka".
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2014. 10:29h

Nova Mazda 2, koja će zvanično da bude predstavljena na salonu automobila u Parizu u oktobru, biće vrlo slična konceptu hazumi, koji je izložen ovih dana u Ženevi, saznali smo na štandu japanskog proizvođača.Nova “dvojka” će biti lakša, agilnija i štedljivija, a u salonu crnogorskog zastupnika, Efel Travela, naći će se početkom iduće godine.

Hazumi je opremljen kompletnim paketom Mazdine SkyActiv tehnologije, demonstrira novi Kodo dizajnerski jezik, a poklonike dizel motora će obradovati i novi 1,5-litarski turbodizelaš sa minimalnom potrošnjom.Automobil je dug 4.070mm, širok 1.730mm i 1.450mm visok, što ga čini većim u svim dimenzijama od aktuelne mazde 2 (3.920 x 1.695 x 1475mm).

U razgovoru sa zvaničnicima Mazde, razumjeli smo da koncept, uprkos agresivnom izgledu, pruža vrlo blisku sliku onoga kako će izgledati nova dvojka. Kod proizvodnog modela ćemo vidjeti nove farove, točkove, retrovizore i ručke na vratima, ali ako se izuzmu ovi detalji, hazumi je nova "dvojka". Kad počne prodaja, biće dostupan i novi 1.5 benzinski motor.

Unutrašnjost serijskog modela će se znatno razlikovati od one kod koncepta, ali će prioriteti da budu kvalitet izrade i mogućnost povezivanja sa mobilnim uređajima.

Mazda očekuje da će nova dvojka da pojača prodaju u Evropi, koja se vraća na nivo od prije početka krize. Prošle godine Mazda je prodala 160.000 automobila, što je dosta više od 126.000 iz 2012."Nastavljamo da se koncentrišemo na oporavak i povećanje prodaje naših najbitnijih modela," kazao nam je Fil Voring, direktor “Mazda Europe”.

Galerija

Bonus video: