Pogledajte "rat reklama" Mercedesa i Jaguara: Ko će koga

Na ideju sa kokoškom, kojom je Mercedes slikovito predstavio stabilnost svog sistema, Jaguar je odgovorio "silovito", u svom stilu, ali ni njemački gigant nije ostao dužan
159 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2013. 11:19h

Nakon što je Mercedes objavio zanimljivu i kreativnu video reklamu za svoj sistem pod nazivom Magic Body Control, odgovor je stigao od britanskog Jaguara, koji je pokušao da obesmisli i ponizi njemačkog automobilskog giganta.

Na ideju sa kokoškom, kojom je Mercedes slikovito predstavio stabilnost svog sistema, Jaguar je odgovorio "silovito", u svom stilu, mada ni Mercedes nije ostao bez odgovora.

Sve je počelo u septembru, kada je Mercedes objavio ovu reklamu:

Mercedesova reklama brzo je postala popularna. I ne samo to: sistem Magic Body Control, koji obezbjeđuje stabilnost automobila, dobio je odlične ocjene i medija i kupaca, pa je i potražnja porasla.

To se očigledno nije svidjelo menadžmentu Jaguara, pa su odlučili su da odgovore koristeći "mačje reflekse" svog brenda koji su superiorniji od sposobnosti kokoške da glavu drži u jednom položaju bez obzira na pokrete tijela.

Pogledajte kontrareklamu Jaguara:

Mercedes je na ovo reagovao foto-reklamom svog kočionog sistema, koja je objavljena na njihovoj Facebook stranici a koju mi objavljujemo kao glavnu ilustraciju ovog teksta. Na fotografiji je jaguar i Mercedes S klase sa natpisom: "Zato što mačji refleksi nijesu dovoljno brzi. The Pre-Safe kočnice".

U opisu reklame na Facebook stranici piše: "Jaguar je ponosan na svoje mačje reflekse. IntelligentDrive obezbjeđuje da tako i ostane"

Galerija

Bonus video: