Na prodaju motocikli Kejsija Stonera i Valentina Rosija

Ono što će definitivno izazvati veliko interesovanje kolekcionara iz cijeloga svijeta jeste činjenica da se radi o takmičarskim motorima iz prošle i predprošle sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2012. 23:37h

Ducati je objavio da će na RM Aukciji, koja će biti održana u Monaku, na prodaju ponuditi dva svoja motocikla Desmosedici GP10 i GP11.

Ono što će definitivno izazvati veliko interesovanje kolekcionara iz cijeloga svijeta jeste činjenica da se radi o takmičarskim motorima koje su vozili niko drugi do Kejsi Stoner i Valentino Rosi.

GP11 (motor sa naslikanim štencima na sjedištu) je proizveden između 6- 10 decembra 2010. godine, a Rosi je sa njim učestvovao na trci u Le Mansu, u maju 2011 godine.

"Ovo je izuzetna prilika da ponudimo dvije sjajne mašine. Sretni kupac mora potpisati ugovor o povjerljivosti sa nama, ali takođe postaje blzak i jako bitan član porodice Ducati", rekao je Tehnički direktor kompanije, Filipo Preciozi. "Desmosedici GP10 i GP11 su bitan dio istorije našeg GP projekta, te stoga predstavljaju izuzetnu priliku za sve ozbiljne kolekcionare."

"Ducati predstavlja vrhunac poželjnosti, dizajna i reputacije u svijetu motociklizma. Vrlo smo uzbuđeni što ćemo raditi sa još jednim od vodećih proizvođača i pružiti im ekskluzivnu mogućnost da ponude na prodaju svoje proizvode koji obično nisu dostupni javnosti. Ovo je za sve zainteresovane jedinstvena prilika, koja se pruža jednom u vijeku, da postanu vlasnici ovih izuzetnih primjeraka, a samim tim i dijela Ducatijeve istorije", izjavio je Peter Valman, ekspert u Aukcijskoj kući RM Auctions- Europe.

Bonus video: