BMW "X4" koncept stiže u Šangaj

Premijera novog BMW "X4" je najavljena za predstojeći Salon automobila u Šangaju gde će Njemci predstaviti koncept verziju ovog SAC modela (Sport Activity Coupe)
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2013. 19:14h

Krajem prošle godine su se pojavile nezvanične informacije da će se BMW "X4" Concept pojaviti još u januaru 2013. na Salonu automobila u Detroitu, ali to se nije desilo jer su Bavarci odlučili da svjetsku premijeru novog člana svoje X porodice ipak sačuvaju za kineski sajam automobila.

Serijska verzija se u prodaji očekuje tokom 2014. godine i između ostalog će konkurisati već najavljenom Porše "Makan"-u.

"X4" će se proizvoditi u američkom Spartanburgu, gdje bi, po ranijim najavama, trebalo da se proizvede do 90.000 komada godišnje.

BMW "X4 koncept" (dužine 464 cm) se bazira na BMW-u "X3" (od koga je niži za 4 cm), a odlikuje se atraktivnijim izgledom, 21-inčnim točkovima, "Long Beach Blue" bojom i prokupeovskim krovom.

U ponudi serijskog modela se očekuju četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori, a neki izvori su svojevremeno pominjali i "X4 M" sa šestocilindričnim tvin-turbo benzincem i "X4 M" diesel sa tri-turbo 3,0 litarskim agregatom.

Galerija

Bonus video: