Kimi Raikonen: Mercedes će ove godine biti jako brz

Nakon što je Rozberg bio najbrži u nedelju, a Hamiltonovo vrijeme od subote uspio da nadmaši jedino Alonso, Njemci bi, po mišljenj Finca, ove godine mogli biti najveće iznenađenje
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2013. 23:52h

Jedna od najvećih zvijezda "najbržeg cirkusa" Kimi Raikonen pokušao je da se opravda zbog lošeg nastupa na jednom od posljednji testova ovog vikenda, uoči prve trke ove sezone 17. marta u Australiji.

Problemi su nastali prvo zbog trovanja hranom, a zatim je uslijedio i kvar na mjenjaču koji je onemogućio bivšeg šampiona da pokaže šta zna.

"Mogli smo bolje, to je bar jasno", izjavio je Finac. "Nadam se se da ćemo imati dobar start na prvih nekoliko trka, kako bi mogli da budemo konkurentni."

Mercedes je jako brz

Jedan od najtalentovanijih vozača u posljednjoj deceniji, nakon što je Rozberg bio najbrži u nedelju, a Hamiltonovo vrijeme od subote uspio da nadmaši jedino Fernando Alonso, smatra i da bi ove godine najveće iznenađenje mogao prirediti Mercedes.

"Mislim da će Mercedes u Melburnu iznenaditi mnoge", predviđa iskusni tridesettrogodišnjak, koji očekuje da njegovi nastupi ove godine budu stabilniji.

"Moramo da budemo bolji nego prošle godine", naglasio je. "Uz nešto više brzine i bolji start, imaćemo bolje šanse", zaključio je Raikonen, koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu.

Bonus video: