Infinitiju prijeti gašenje

Nissan je nedavno angažovao Johana de Nišena, bivšeg direktora kompanije Audi America, da još jednom pokuša pokrenuti zaspali brend
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2013. 23:46h

Nissan već 24 godine pokušava da prekopira Toyotin tržišni uspjeh sa Lexusom i uzdigne svoj premijum brend Infiniti, ali očigledno da stvari za poslednje dvije i po decenije baš i nijesu išle po planu.

Izvršni potpredsjednik Nissana Endi Palmer nedavno je potvrdio glasine o namjeri Japanaca da ugase ili prodaju Infiniti i više se posvete razvoju automobila sličnih njemačkim.

Ipak, Palmer se nada da bi sve moglo krenuti i na bolje, pod uslovom da se Nissan obaveže da radi stvari ispravno.

"Infiniti ima lijepe premijum automobile, ali iskreno, oni su neka vrsta popusta. Mi prodajemo takve automobile u protekle 24 godine sa Nissanovim mentalitetom", rekao je Palmer.

On je dodao da mnogi luksuzni brendovi u vlasništvu velikih proizvođača automobila upadaju u ovu istu zamku, osim jednog, a to je Audi. Njemački proizvođač automobila održava neku vrstu autonomije, izbjegavajući bilo kakvu negativnu konotaciju vezanu za saradnju sa kompanijom Volkswagen, zaključio je potpredsjednik japanske kompanije.

Iz istog razloga, Nissan je nedavno angažovao Johana de Nišena, bivšeg direktora kompanije Audi America, da pokrene zaspali Infiniti.

Bonus video: