Mercedes predstavio SLS AMG Black Series

Sa ovim autom iz mjesta do 100 km/h možete da stignete za 3,6 sekundi, a ako se ne bojite, moći ćete da nastavite do 315 km/h
3 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2012. 11:55h

Pretjerivanje ponekad ne treba prihvatiti kao lošu stvar. Na primjer, kada je riječ o idejama i projektima Mercedesovog AMG odjeljenja. Stručnjaci za visokoperformansne modele sa trokrakom zvijezdom su stvorili novu perjanicu.

Pred vama su prve zvanične fotografije potpuno novog mercedesa SLS AMG Black Series, ekstremnog sportskog automobila koji će u garažama dobrostojećih kupaca da stigne sredinom 2013.

Pripadnik “crne serije” je neke stilske detalje, kao što su širi trag točkova i izbočeniji blatobrani, preuzeo sa verzije GT3.

Serijski je opremljen karbonsko-keramičkim kočnicama, aluminijumskim točkovima prečnika 20 inča, zadnjim difuzorom izrađenim od ugljeničnih vlakana, a vizuelni utisak pojačavaju bočne “suknjice”, prednji spliter, četvorostruke izduvne cijevi, titanijumski auspuh...

Unutrašnji dizajn je sličan serijskom modelu, ali su ugrađeni važni dodaci, poput centralne konzole od ugljeničnih vlakana, volana obloženog alkantarom, laganih sportskih sjedišta, dok je multimedijalni sistem COMAND izbačen da bi ovaj ulični trkač bio što lakši.

Izvor snage je poznati atmosferski V8 benzinski motor zapremine 6,2 litra, koji u ovoj najsnažnijoj verziji razvija 631 konjsku snagu, i 634 Nm obrtnog momenta. U odnosu na standardni model, Black series verzija je snažnija za 60 konja, a dokaz njegove trkačke orijentacije je to što je ova snaga sada dostupna na višem broju obrtaja (8.000 umjesto 7.200).

Dodatnu snagu, stručnjaci AMG-a su dobili zahvaljujući novoj bregastoj osovini, usisnicima vazduha, poboljšanom hlađenju ulja i vode, i nekim specijalnim trkačkim dodacima.

Sa ovim autom iz mjesta do 100 km/h možete da stignete za 3,6 sekundi, a ako se ne bojite, moći ćete da nastavite do 315 km/h. SLS AMG Black Series po laboratorijskim mjerenjim troši 13,7 litara na sto kilometara, ali pretpostavljamo da je to u praksi prilično nerealno očekivati od ovog rasnog sportiste. Cijena još nije objavljena.

Bonus video: