Na prodaju Porsche 928 iz filma Rizičan posao

U ovom hitu iz 80- ih Tom Kruz glumi tinejdžera koji za volanom Porschea kreće u potragu za zabavom, dok su njegovi roditelji van grada. Kako to obično biva u komedijama, stvari će izmaći kontroli...
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 22:20h

Porsche je 1978. godine predstavio model 928, a koliko je to bio uspješan projekat govori i činjenica da je proizvodnja potrajala sve do 1995.

Iako nikada nije uspio zamjeniti 911- icu, što mu je od početka bio cilj, automobil je od strane kupaca bio sjajno prihvaćen, a o tehničkoj superiornosti 928- ice svjediči i to da je 1983. godine, sa makosimalnih 235 km/ h, bio najbrži automobil u prodaji u SAD.

Ovog Porschea možemo smatrati jednom od ikona 80- ih godina prošlog vijeka, a kao takav vrlo često se pojavljivao na "velikom platnu".

Dugačak je spisak filmova u kojima je 928- ica dobila ulogu, ali možda najpoznatiji je Rizičan posao sa Tomom Kruzom, u kome čikaški tinejdžer za volanom Porschea kreće u potragu za zabavom, dok su njegovi roditelji van grada. Kako to obično biva u komedijama, stvari će izmaći kontroli...

Upravo primjerak automobila koji se pojavljuje u ovom filmu naći će se na aukciji 30. jula, a očekuje se da prodajna cijena bude na nivou savremenih, novih Porschea.

Bonus video: